Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Διαμάντια






« 'Κήρυκας' και Ομογένεια ταυτίστηκαν, πιστεύω, τόσο, όσο κανένα άλλο Μέσο Ενημέρωσης με το αναγνωστικό του κοινό, τόσο, που μόνο αυτοί που το ζουν μπορούν να νιώσουν τη συγκίνηση της πιστότητας αυτής της σχέσης. Τόσο είναι δεμένοι, που η ύπαρξη του ενός κομματιού, του Ελληνισμού των ΗΠΑ, είναι αδιανόητη χωρίς το άλλο, τον 'Ε.Κ.' »
« Αυτές είναι οι δυνατότητες (σ.σ. τεχνολογικές) και αυτό το ανθρώπινο δυναμικό που κάνουν τον σημερινό 'Ε.Κ.' την εγκυρότερη, νομίζω, εφημερίδα στην ελληνική γλώσσα »
« O 'E.K', ελπίζω να είναι φανερό, υπακούει στα κελεύσματα μιας και μόνο εξουσίας -της είδησης »
« Γενικά η (ελληνοαμερικάνικη) κοινότητά μας, θεωρεί ως 'Ευαγγέλιο' τον 'Εθνικό Κήρυκα'... »
« Ό,τι είναι οι New York Times γιά τους Αμερικανούς, είναι ο 'Εθνικός Κήρυκας' γιά την Ομoγένεια »
« Ο 'Εθνικός Κήρυκας' είναι ρυθμιστής πραγμάτων της Ομογένειας και της Εκκλησίας »
« Η μοναδική καθημερινή ελληνική εφημερίδα των Ηνωμένων Πολιτειών 'Εθνικός Κήρυξ' (εκδίδεται από το 1915 συνεχώς) κρατά συνδεδεμένο και ζωντανό τον Ελληνισμό της Αμερική [...] Η μεγάλη κυκλοφορία της την καθιστούν γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής »
« Έχουμε Κυριακή της Ορθοδοξίας, Κυριακή της ΑΧΕΠΑ. Η Αρχιεπισκοπή να καθιερώσει και Κυριακή 'Εθνικού Κήρυκα'..., αφού 'τρία είναι τα Ιδρύματα της Ομογένειας', δηλ. 'Αρχιεπισκοπή, ΑΗΕΡΑ και Εθνικός Κήρυκας' »
« η εφημερίδα, επειδή είναι ένα από τα λίγα δυστυχώς, ιδρύματα του Ελληνισμού, πρέπει να στηρίζεται και να υποστηρίζεται »
« ...Ο 'Εθνικός Κήρυκας', όπως είναι φανερό, την περίοδο αυτή γράφει μια από τις σημαντικότερες σελίδες της μακροχρόνιας Ιστορίας του... Όπως μας είπε ένας ομογενής πρώην δημοσιογράφος μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας, πρέπει να απονεμηθεί στον 'Εθνικό Κήρυκα' το βραβείο Πούλιτζερ -το ανώτερο βραβείο στη δημοσιογραφία... »
« Καμιά άλλη ομογενειακή εφημερίδα και ποτέ στο παρελθόν δεν έφτανε τόσο βαθιά στις πηγές της ενημέρωσης »
« ο 'Ε.Κ.' άντεξε [...] γιατί ήταν ταγμένος στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Γιατί έγινε ένα με την Ομογένεια »
« Φροντίσαμε και ρίξαμε βαθιά θεμέλια για τις επόμενες γενιές. Για την ενημέρωση χωρίς σύνορα. Για ένα παγκόσμιο πια ακροατήριο που διψάει για έγκυρη δημοσιογραφία. Για έντιμη ενημέρωση. Που αγκαλιάζει τον 'Ε.Κ.' με την ίδια αφοσίωση που τον αγκάλιασε η Ομογένεια της Αμερικής. Που θα την κάνει τη βίβλο της, όπως έκανε η Ομογένεια της Αμερικής »
« Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα [...] πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, [...] αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό »
« είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου ελληνισμού »
« Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό »
« Πετύχαμε πολλά (σ.σ. ως υφυπέξ). Και θα πετυχαίναμε πολλά περισσότερα. Τελικά αυτό φαίνεται πως φόβισε πολιτικούς αντιπάλους και άλλους »
« ...χάθηκε μια ευκαιρία για τον Απόδημο Ελληνισμό και την Ελλάδα »  (σ.σ. λόγω του ξηλώματός του ως υφυπέξ)
____________
« Αν κάτι δεν το γράψει ο 'Εθνικός Κήρυκας' οι ομογενείς μας δεν το θεωρούν είδηση, ξεκάθαρα πράγματα! »  (Καλμούκος)

_______________________


Το ξακουστό ΚΑΛΑΜΙ  (Οι "πολιτικοί απατεώνες", διασπαστές της Ομογένειας ΗΠΑ και οι ελεεινές πράξεις τους) καταγράφοντας τις παραπάνω μεγαλοστομίες του Μαστραντώνη σχολιάζει ότι "ξεπερνούν τα όρια της μικρής μας ανθρώπινης λογικής και μας ζαλίζουν" και συνιστά στο μεγαλομανή Κολούμπια να μη ξεχνάει ότι "τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα, εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι" ....