Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Α΄ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΗ


Α΄ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΗ


Προς
Μαστραντώνη (= Μάστερ Αντώνη MBA)  ΔΙΑΜΑΤΑΡΗ
Νέα Υόρκη

Μαστραντώνη αμίμητε,

Παρακολούθησα ολόκληρο το φιάσκο του ανύπαρκτου πτυχίου που αποκάλυψε το  ιστορικό "ΚΑΛΑΜΙ" και της αποπομπής σου απ'τη θέση του υφυπουργού.

Αγωνίζεσαι τώρα να πείσεις τους αφελείς της ομογένειας  ότι είσαι αθώος και άδικα σε "συκοφαντήσανε" και έπεσες, ο καημένος,  "θύμα συκοφαντών".

Προσπάθησες στην αρχή με κάτι άρθρα στην εφημερίδα σου να τα γυρίσεις απ'εδώ και να τα στριφογυρίσεις απ' εκεί, να τα μπαλώσεις και να τα διορθώσεις.  Αλλά τάκανες χειρότερα. 

Παρουσιάσθηκες κατόπιν στο Σκάι πιστεύοντας ότι είσαι πιο έξυπνος απ' τους τηλεπαρουσιαστές. Νόμισες πως θα μπορούσες να τους πουλήσεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες  βγάζοντας στη μέση κάτι φάκελους με "πανεμιστημιακές" επιστολές  που προέκυψαν ξαφνικά εξουρανού με τρόπο που θα ζήλευε και ο πιο έμπειρος ταχυδακτυλουργός. Τελικά, και εκεί τάκανες θάλασσα και πολύ χειρότερα.

Και, τέλος, πριν λίγες μέρες, φρόντισες να φυτευθεί ένα άρθρο στην "Καθημερινή" επαναλαμβάνοντας τα αντιφατικά που εδώ και βδομάδες τσαμπουνάς. Έτσι, κάνοντας τα πάλι μαντάρα, έφθασες ώς τον πάτο. Πιο βαθιά δε γίνεται!

Διότι και στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις δεν θάλεγες ποτέ όσα ισχυρίσθηκες αν γνώριζες πως λειτουργεί το σύστημα για την καταβολή φοιτητικών τελών στις ΗΠΑ ή, στην καλλίτερη περίπτωση,  αν το γνώριζες, πόνταρες στο ότι ο κοσμάκης που διαβάζει ακόμη την εφημερίδα σου, οι τηλεθεατές του Σκάι και οι αναγνώστες της "Καθημερινής"  έχουν άγνοια αυτού του συστήματος.  Και ο τελευταίος φοιτητής της Αμερικής ξέρει ότι τέλη καταβάλλονται μόνο για  τις παραδόσεις και τα εργαστήρια που προηγούνται και ποτέ για το ίδιο το πτυχίο.

Ποιό το αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών σου;

Όχι μόνο δεν έπεισες κανένανε αλλά αντίθετα τώρα όλοι ρωτάνε αν ακόμη και το χαρτί που υποτίθεται ότι πήρες προηγουμένως από το Κουίνς είναι  πλαστογραφημένο και -αυτό είναι ακόμη σπουδαιότερο- αν τέλειωσες ποτέ γυμνάσιο.

Θέλουν τώρα όλοι να μάθουν όχι μόνο αν οι καινούριες "πανεμιστημιακές" επιστολές είναι πλαστογραφημένες ή γνήσιες, αλλά άν ποτε και σε ποιά απόσταση πέρασες απ' έξω  απ' το Κολούμπια, αφού αγνοείς ακόμη πως και πότε καταβάλλλονται τα φοιτητικά τέλη.

Προπαντός ζητάν να πληροφορηθούν  από ποιόνα νάναι άραγε γραμμένα τα σχόλια που εμφανίζονται κάθε τόσο με την υπογραφή σου στην ιδιόκτητη εφημερίδα σου. Διότι πως ο αστοιχείωτος που παρουσίασε η τηλεόραση και σαν αγράμματος και αμόρφωτος λαλούσε, πως ο ρηχός και ευτράπελος επιχειρηματολόγος της "Καθημερινής", είναι ο ίδιος μ' εκείνονα το σοφό που γράφει  σχόλια "βαθυστόχαστα" στην εφημερίδα και δασκαλεύει  τον κόσμο όλο;

Αν θες τώρα, Μαστραντώνη, άκουσε και έναν άνθρωπο που τα μάτια του έχουν δει πολλά.

Ξέχνα το συντομότερο όλα αυτά τα παραμύθια περί πτυχίου που χρόνια τώρα έλεγες  πως τόχεις και τελικά δεν τόχες.  Λησμόνησε και τις αρρωστημένες φαντασιώσεις για το εφημεριδομάγαζο σου που δήθεν αποτελεί  τον ΤΡΙΤΟ άξονα-πυλώνα της ομογένειας ίσο μάλιστα με την Αρχιεπισκοπή και την ΑΧΕΠΑ (ίσως και ανώτερο απ' αυτές!). Αστες επιτέλους αυτές τις εκρήξεις της  ψυχοπαθητικής μεγαλομανίας σου. Γύρισε στις αθόρυβες και απαρατήρητες  δουλειές σου και προσπάθησε να σώσεις ακόμη ό,τι μπορείς να σώσεις, μη χάσεις και αυτά ύστερα από κείνα πούπαθες καραγκιοζοπαίζοντας τον υφυπουργό και  επιχειρώντας να πετάξεις πιο ψηλά από το μπόι σου ώσπου τελικά έπεσες κατακόρυφα και  έσκασες βαρύγδουπα σαν σάπιο καρπούζι.

Στη εφημερίδα σου, αν τελικά μπορέσεις και τη σώσεις από την κατακρύλα, κύτταξε να αλλάξεις πολιτική. Παύσε να θάβεις διαρκώς ανθρώπους που αρνιούνται να γίνουν χρηματοδότες σου. Τέλειωνε με τους εκβιασμούς προς τις κοινότητες και ενορίες για διαφημήσεις, όπως τόχεις συνήθεια. Σταμάτα να κρύβεις τα εγκλήματα των φίλων σου (πολιτικών,  παπάδων και άλλων) που κατά σύμπτωση είναι και οι  χρηματοδότες σου... Μην επιχειρήσεις ξανά να βάλεις την υπογραφή σου κάτω από σχόλιο που γράφτηκε απ' άλλονα (αυτό  λέγεται "ετερογραφία" (;) και ισοδυναμεί με τη πλαστογραφία). Μη τυπώνεις επιστολές φίλων σου υπαγορευμένες από σένα ή κάποιο συνεργάτη σου. Επίσης,  μη δημοσιεύεις επιστολές προκάτ ανύπαρκτων ομογενών που ούτε κάτοικοι των νεκροταφείων δεν είναι. Κοντολογίς, μαζέψου και έλα στα κυβικά σου, μη πάθεις και πολύ χειρότερα.

Αυτή είναι η συμβουλή μου, Μαστραντώνη, και άφησε τους παληκαρισμούς  "θα τους γαμ..." και "θα τους ξεσχίσω" αυτούς που τόλμησαν να αποκαλύψουν την αλήθεια. Αστα όλ' αυτά μην αρχίσουν αυτοί όλοι να σκαλίζουν ακόμη πιο βαθιά... Αστα, σου λέω, Μαστραντώνη.

Χαιρετισμούς και καλή φώτιση,
Φάνης Σαμπαρλής

Northern Arizona University
Department of Applied Sociology
Flagstaff, AZ 86011

ΥΓ - Δεν έχω αντίρρηση να δημοσιεύσεις στην εφημερίδα σου την επιστολή μου αυτή, όπως και τις άλλες που θα ακολουθήσουν. Αντίθετα. Έτσι θα δείξης πως επιτέλους "το πάθημα έγινε μάθημα" και πως στο μέλλον η εφημερίδα  σου θάναι πιο σοβαρή και αντικειμενική.