Τί κοινό μπορεί να έχουν οι κ.κ. Κοσκωτάς, Κουλαρμάνης, Διαματάρης (χωρίς “ν”, παρακαλώ) πέραν του ότι και οι τρεις προέρχονται από τον χώρο της καθ’ημάς …ωμογενείας; Μα δηλώνουν μεγαλοπτυχιούχοι χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αποδείξει ότι είναι! Θυμάστε τον Κοσκωτά με το διδακτορικό που δεν κατάφερε ποτέ να βρη στα κιτάπια του; Ομού και ο κ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, πρώην διευθυντής του Σχολείου του Αγίου Δημητρίου και νυν υπεύθυνος “Παιδείας” της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κυκλοφορούσε και κυκλοφορεί με τον τίτλο του “Δόκτωρος” μόνο που δεν φαίνεται να έχη λάβει διδακτορικό από κάπου μόνο …δικτατορικό για αυτό έκανε τόσα χρόνια ό,τι ήθελε. Οπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην …ωμογένεια ό,τι δηλώσεις είσαι (μεγάλε Τσαρούχη!) και δεν μπορούμε ειλικρινώς να ψέξουμε τον κ. Κουλαρμάνη επειδή πιθανώς μας κορόιδευε αφού κι’αυτός ενδεχομένως κορόιδευε τον εαυτό του έχοντας πιστέψει τα ψέμματά του! Τουλάχιστον ετούτος ο ολίγιστος (μεγάλε Γιανναρά!) ενδέχεται να εξαπατούσε την Κοινότητα Αγίου Δημητρίου, δεν είχε κρατική θέση κι’ούτε δήλωνε μέλος της κυβερνήσεως “των α(χ)ρίστων και των …μπράιτεστ”! Το τελευταίο ισχύει για τον Αντώνη μας ο οποίος έχει βρεθεί ενώπιον δημοσιευμάτων που τον φέρνουν να μην είναι απόφοιτος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο “Κολούμπια”, όπως δηλώνει στο βιογραφικό του – έχει αναρτηθεί και στο Υπουργείο …Εξωτικών – αλλά και σε συνεντεύξεις του. Αν κάτι τέτοιο δεν ισχύη, και προσωπικά θα ήθελα να μην ισχύη, είναι πολύ εύκολο να αποδειχθή βγάζοντας στη δημοσιότητα το δίπλωμά του όπως ζήτησε και η αξιωματική αντιπολίτευσις. Ετσι θα τελειώση άπαξ και δια παντός όλη η φιλολογία και θα ενισχυθή ηθικά ο υφυπουργός εφόσον θα απαντήση με τον καλύτερο τρόπο στις κατηγορίες χωρίς καν να απαντήση στους κακεντρεχείς που επιχειρούν να τον διαβάλλουν. Το οφείλει στον ίδιον τον εαυτό του, σε όλους εμάς που τον πιστέψαμε τόσα χρόνια – ότι έχει ΝΒΑ από το Κολούμπια κι’ότι όπως ο ίδιος μας είχε πει, απέρριψε προσφορά της Μόμπιλ να εργαστή αμέσως μετά την αποφοίτησή του προκειμένου να αφιερωθή στον Εθνικό Κήρυκα – αλλά και στον φίλο και πρωθυπουργό του που τον εμπιστεύτηκε σ’αυτή τη θέση ως τον πρώτο εξ …ωμογενείας υφυπουργό για τους …ωμογενείς!

Θα πη κανείς, όχι εντελώς άδικα, τί δουλειά έχει ένα μέλος της κυβερνήσεως να απαντάη σε κατηγορίες που του προσάπτονται στο Διαδίκτυο; Δεν θα είχε χρόνο να ασχοληθή με ο,τιδήποτε άλλο αφού ο καθένας μπορεί να γράφη ό,τι του κατέβη και εκ του ασφαλούς. Εν προκειμένω όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά καθώς και εφημερίδες των Αθηνών έχουν αναφερθεί στο θέμα ο δε ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση. Πέραν όλων αυτών όμως, επειδή ο Αντώνης είναι ο πρώτος υφυπουργός με αρμοδιότητα τους αποδήμους από τον χώρο της ομογένειας, έχει υποχρέωση να είναι τύπος και υπογραμμός και να μην αφήνη περιθώρια για παρερμηνείες. Πρέπει να κλείνη στόματα, δια αποδείξεων (όχι δια φιμώσεων), επειδή στο πρόσωπό του ως μέλος της κυβερνήσεως είναι η ελληνόφωνη ομογένεια συνολικά που δίνει εξετάσεις. Αν αποχύχη, για τον άλφα ή βήτα λόγο, η ομογένεια επίσης συνολικά θα αποδείξη την ανεπάρκειά της και θα επιβεβαιώση “ανάποδους” ανθρώπους σαν εμένα που το λέμε και το φωνάζουμε τόσα χρόνια!


Στο εξής καλό θα είναι για να αποφεύγωνται παρεξηγήσεις, όλοι όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα, άσχετα αν είναι …ωμογενείς ή όχι, μαζί με το βιογραφικό τους να παραθέτουν και τους τίτλους σπουδών ώστε να μην τίθεται θέμα αμφισβήτησης σ’αυτόν τον τομέα τουλάχιστον διότι η κοινή εμπειρία δείχνει πως όλοι παραφουσκώνουμε τα “ρεζουμέ” μας προκειμένου να φαινόμαστε πιο ελκυστικοί, ιδιαίτερα όταν κάνουμε αίτηση για να εργαστούμε κάπου (εγώ από την άλλη ποτέ δεν είχα “ρεζουμέ” κι’ούτε το χρειάστηκα! Για αυτό …πρόκοψα!). Ετυχε και διάβασα μια φορά βιογραφικά ανθρώπων που γνωρίζω και έμεινα …παγωτό, όπως λέει και εν Αστορία ιερεύς! Νομίζεις ότι πρόκειται για κορυφαίες προσωπικότητες με τέτοια βιογραφικά ενώ στην πραγματικότητα είναι το εντελώς αντίθετο, γυμνοσάλιαγκες που πνίγονται στο ίδιο τους το σάλιο! Είναι εξαιρετικά χρονοβόρο όμως, αν δεν γνωρίζης ήδη το …υποκείμενο, να επιβεβαιώσης όλα αυτά που λέει ότι είναι και πως έχει κάνει. Ωστόσο, στο θέμα των σπουδών είναι πολύ εύκολο, αρκεί να δείξουν τα διπλώματά τους, αν έχουν …


Ετσι και τώρα λοιπόν, ας δημοσιοποιήσουν τα διπλώματά τους οι κ.κ. Κουλαρμάνης και Διαματάρης (πανεπιστημιακά όχι οδηγήσεως) για να κλείσουν τα στόματα όσων υποτίθεται πως τους συκοφαντούν. Να καθαρίση η εικόνα και να μπορέσουν να συνεχίσουν πέραν πάσης αμφιβολίας το έργο που τους εμπιστεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος για τον μεν, και ο πρωθυπουργός για τον δε. Το οφείλουν, επαναλαμβάνω, σε όλους μας, ιδιαίτερα δε σ’αυτούς που τους εμπιστεύτηκαν τις θέσεις που κατέχουν. Θα είναι κρίμα να αιωρήται η ρετσινιά ότι εκτός από ομογενείς, οι κ.κ. Κουλαρμάνης και Διαματάρης είναι όπως και ο Κοσκωτάς, απατεώνες!


Εν τω μεταξύ, επειδή πολύς θόρυβος εγένετο σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών συνοδεία τε του γενικού προξένου, Δρος. Κωνσταντίνου Κούτρα, στην κλινική του Δρος. Γεωργίου Κοφινά ο οποίος ειδικεύεται στην τεχνητή γονιμοποίηση, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο λόγος δεν αφορούσε στο ότι ο γιατρός έχει δώσει χιλιάδες δολάρια διαφημιστικώς στον Εθνικό Κήρυκα (ιδιοκτησίας του κ. Διαματάρη, μεταξύ άλλων). Αυτά είναι αισχρές μικρότητες και ο ίδιος δεν θα μπορούσε ποτέ να πέση τόσο χαμηλά! Ο πραγματικός λόγος, σύμφωνα με αποκλειστική πληροφόρηση που έχω αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, είναι καθόλα διαφορετικός και βαθιά ανθρώπινος! Λόγω της ειδικής σχέσης, αλλά και της εκατέρωθεν εκτίμησης που αγγίζει τα όρια του έρωτος – χωρίς ομοφυλοφιλικό πρόσημο, μην τους παρεξηγήσουμε κιόλας – οι δύο άνδρες, κ.κ. Διαματάρης και Κούτρας ήθελαν να δούν τί πιθανότητες υπάρχουν επιστημονικώς για να αποκτήσουν μαζί ένα …παιδί! Θα είναι η καλύτερη επισημοποίηση της ειδικής σχέσης που έχουν – επαναλαμβάνω, όχι ομοφυλοφυλικώς – καθώς με το που αφίχθη εν Νέα Υόρκη ο σεβάσμιος γενικός πρόξενος έδειξε τις προθέσεις του: πρώτα έκανε επίσκεψη-προσκύνημα στον Εθνικό Κήρυκα και μετά κάλεσε για συνάντηση τους ομογενείς δημοσιογράφους! Και οι μαλάκες πήγανε …


(Εάν δεν επιθυμήτε να λαμβάνετε το …πόνημά μου, παρακαλώ ενημερώστε με και θα σας αφαιρέσω από τη λίστα.)
*Ο Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος, έγινε εκδότης και τώρα δηλώνει πολιτικός μηχανικός/οδοντίατρος με ειδίκευση στις …γέφυρες και έδρα τη Νέα Υόρκη.