Κυριακή 8 Μαρτίου 2020





  * Κραυγές απ' το 2010 * 


 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ: ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ 
.......
Νωρίτερα και πριν την ΠΡΩΙΝΗ υπήρχε η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ – στην άλλη πλευρά του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΡΥΚΑ μέχρι όμως που και αυτή η εφημερίδα έκλεισε αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για τον ΕΘΝΙΚΟ ΚΥΡΗΚΑ. Αυτό μόνο κακή υπηρεσία προσέφερε στην Ελληνική κοινότητα. Όλα κρίνονταν αναλόγως των σχέσεων που διατηρεί είτε ο εκδότης της Α. Διαματάρης με πρόσωπα και γεγονότα είτε οι παράγοντες της με καθοριστικό παράγοντα ένα και μόνο κριτήριο. Γράφουμε μόνο για όσους μας δίνουν καταχωρίσεις! Αυτή η αντίληψη έγινε καθεστώς. Έπαρση. Αλαζονεία. Φτάνοντας σήμερα να επαίρεται ότι «αν δεν γράψει κάτι ο Εθνικός Κήρυκας δεν είναι είδηση» (28.12.09 Θ. Καλμούκος), κάτι που φυσικά και δεν είναι αλήθεια! Το αντίθετο μάλιστα…

Αυτά στην επιφάνεια γιατί στο παρασκήνιο αυτό που ισχύει -τουλάχιστον για την μια και μοναδική ημερησία εφημερίδα η οποία μάλιστα είναι τελείως διαφορετικό. Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρότερη από αυτή που θέλει να περάσει μια εφημερίδα παμπάλαιας και ξεπερασμένης νοοτροπίας. Επικρατούσα άποψη είναι να μη βγάζουμε στον αέρα υποθέσεις που διχάζουν την κοινότητα ή να μη βγάζουμε θέματα και υποθέσεις στην δημοσιότητα των κολλητών μας. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Είτε έχει να κάνει με τον Εθνικό Κήρυκα είτε με άλλες μικρές τοπικής εμβέλειας ομογενειακές εκδόσεις που κυκλοφορούν ανά την αμερικανική ήπειρο. Δυστυχώς.
............

5 Ιανουαρίου 2010



  Τι γίνεται με την ημερήσια του κυρΑντώνη στο γκέττο μας στην Αστόρια; 

''Καλός ο Σπυρίδων, κακός ο Σπυρίδων''... ''Καλός ο Δημήτριος, κακός ο Δημήτριος''...''Καλός ο Πατριάρχης, κακός ο Πατριάρχης''... Τελικά αποφάσισε, γιατί μας ''έπρηξες'' με την ''συνέπεια'' σου. 'Οταν στα ''ακουμπάνε'' οι αγριοχρίστιανοι είναι ''καλοί'' και όταν όχι είναι ''κακοί''; Μάλλον ξεκούτιανες ''γεροντοκόρη'', λόγω ηλικίας και...αγαμίας (έμεινες δηλ. στο ''ράφι'' κι έχασε και η Ντόρα σου).

Ιανουάριος 2010



  Δυσφορία Φαναρίου για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.  
   ΣΟΚ στην Ομογένεια!  

.........
Έχουμε γράψει έντονη κριτική για τον Εθνικό Κήρυκα τούτη τη φορά όμως αξίζουν θερμά συγχαρητήρια όχι μόνο στον συντάκτη Θεόδωρο Καλμούκο αλλά και στον εκδότη Αντώνη Διαματάρη που δεν αποσιώπησαν το θέμα…*) Ίσως και αν μην είναι τυχαία αυτή η δημοσιοποίηση και έκταση του θέματος αν τελικά δεν προϊδεάζει και δεν προετοιμάζει το έδαφος για άλλου είδους εξελίξεις στον θρόνο της Αμερικής…

Κλείνοντας να πούμε ότι δεκάδες άλλα περιστατικά υπάρχουν εδώ στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής που δυστυχώς δεν έρχονται ποτέ στο φως της δημοσιότητας αν δεν υπάρχει σκοπιμότητα ή κάποιου είδους συμφέρον… Μακάρι να μην υποκρύπτει κάτι άλλο αυτή η έκταση του θέματος από τον Εθνικό Κήρυκα που δεν μας έχει συνηθίσει με τέτοιες ευαισθησίες παρά μόνο όταν υπάρχουν βαθύτερες σκοπιμότητες… Αυτό ας μη το ξεχνάμε ποτέ…
.........
*) σ.σ. άρνηση Αρχιεπισκόπου Δημητρίου να παράσχει στέγη και βοήθεια σε δυο 12χρονα ελληνόπουλα από το Κονγκό


Greek American News Agency
11 Ιανουαρίου 2010


  Η βράβευση της κ. Κοκκόλη: 

Η ημερήσια Νέας Υόρκης βράβευσε την κ. Στέλλα Κοκκόλη ως ''η δασκάλα της χρονιάς''. Δικαίωμά της, αφού κάθε χρόνο 2-3 ακριβοπληρωμένα ένθετα γιά την Παιδεία δημοσιεύονται στην ''γεροντοκόρη'', που πληρώνουν άλλοι, όπως σχολιάζουν οι Ομογενείς. Το ερώτημά μας είναι απλό: Σε ποιό σχολείο διδάσκει η κ. Κοκκόλη; Διδάσκει τώρα; Και γιά να μην παρεξηγούμεθα, δεν θέτουμε ζήτημα γιά την κ. Κοκκόλη, της οποίας η προσφορά στην Ομογένεια και στην Παιδεία είναι γνωστή. 'Αλλο ρωτάμε: Τα $κριτήρια$...

Ιανουάριος 2010


  Bravo Dora - Μεγαλεία: 

Η Βουλή των Ελλήνων, με απόφαση του πρώην προέδρου της, θα τιμήσει αρχές Φεβρουαρίου τον εκδότη της ημερήσιας ''γεροντοκόρης'' του γκέττο μας, ''γιά την μεγάλη της προσφορά στην Ομογένεια και στον Ελληνισμό''. Επειδή ''ενημερώνει αντικειμενικά'';

Ιανουάριος 2010


  Από τους «σωτήρες» ποιος θα μας σώσει; 

Είναι κοινό μυστικό ότι ο Κολοκοτρώνης και πολλοί άλλοι από τους επαναστάτες «έγραψαν την ιστορία» της Ελλάδος με ανορθογραφίες και ελληνικούρες, αλλά εκείνοι, στο κάτω-κάτω της γραφής, είχαν τιμή τους και καμάρι που αντί για γράμματα έμαθαν να χειρίζονται τους σισανέδες, τα καριοφίλια, τους μουτσουνίγους και τις λαζαρίνες. Μʼ αυτά χάρισαν τη ακριβή λευτεριά στην πατρίδα. Όμως, το «Αδέλφια μου Έλληνες», της ημερήσιας ...αγράμματης «γεροντοκόρης» της Αστόριας, είναι αρκετά μεγαλεπήβολος τίτλος για να ασχολείται με «Μηδέν στο πηλίκιο» (sic). Έλεος χριστιανοί! Έτσι θα γράψετε εσείς την «ιστορία της ομογένειας»; Με ...πηλίκιο; Και τι είναι η ομογένεια; Γιατί να τις «αξίζει» ένα τέτοιο γλωσσικό κατάντημα;

Καλές οι μόνιμες στήλες, καλύτερες εκείνες που γράφονται από ανθρώπους που ξέρουν να γράφουν σωστά ελληνικά. Οι ερασιτεχνισμοί, οι τσαρλατανισμοί και όλοι οι εσμοί προσβάλουν και τους λιγοστούς έστω αναγνώστες που απέμειναν στην ημερησία, άλλοτε προβολέα ιδεών, αξιών και πολιτισμού.

Διότι η Ελλάδα σήμερα μπορεί μεν να αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, κύριοι της (α)σύνταξης, αλλά κανένας Παπακωσταντίνου δεν «αγωνιά πού θα βρει να πάει να δανειστεί όσα-όσα...»!

Τώρα γιατί θέλει τα ...«όσα-όσα»; Α, ναι, «...για να μπορέσει να πληρώσει η Ελλάς μισθούς όλων αυτών των ορδών, κατά το εσμών, των δημοσίων υπαλλήλων ανάμεσα στους οποίους και σμήνος κηφηναριού, κι οι Βούλγαροι ζητούν αποζημίωση. Βέβαια έχουν κι ένα δίκιο εδώ που τα λέμε, αλλά διασύρουν και την Ελλάδα συνάμα οι άθλιοι». Τώρα ποιος διασύρει τι, σε τούτες τις αράδες, ας μη το αναλύσουμε καλύτερα.

Ας αφήσουμε ασχολίαστο, από την ίδια πάντα στήλη και το αμίμητο «...κόψιμο της Ελλάδας στα δύο». Και που να βρούνε …τουαλέτες καταμεσής του κάμπου οι αγρότες!!!

Δεν έχεις τέλος Μπαρμπαλιά. Καλά είναι τα πανάκριβα κοστουμάκια από τον Γιαννέτο, αφεντικό, αλλά και μία στάλα συντακτικό δεν βλάπτει. Απολαύστε ρεπορτάζ: «Η εκδήλωση αυτή, όπως επεσήμανε στον (...) ο πρόεδρος του Συλλόγου (...) έχει τριπλό χαρακτήρα. Πρώτο, διότι είναι αφιερωμένη στα Ελληνικά Γράμματα, δεύτερο, θα απονεμηθούν οι υποτροφίες και τρίτο, θα τιμηθούν δωρητές του Ταμείου Υποτροφιών»!

Στο Γυμνάσιο είχαμε έναν φιλόλογο, ο Θεός να τον συγχωρήσει, που συνήθιζε να λέει όταν λέγαμε ή γράφαμε αλαμπουρνέζικα: «Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα. Ρίχνω βουτιά στη θάλασσα και πιάνω μια κουνέλα»! Μάλλον ιπποπόταμο θα έπιαναν τούτοι, κύριε καθηγητά!

Τώρα, ομολογώ και του βγάζω το καπέλο του συνάδελφου: Δεν έχω διαβάσει πιο ευρηματική δικαιολογία για αντιγραφή (από τεμπελιά ή άγνοια;) σαν αυτή που διάβασα σε επώνυμη στήλη από το γραφείο της Αθήνας, που κάποτε είχε σοβαρή και αξιοπρεπή στελέχωση καθώς και ανταποκριτές που άφησαν εποχή στον ελληνικό Τύπο. Θαυμάστε: «Δεν θα πω κάτι δικό μου. Αντιγράφω αποσπασματικά από διάφορα Blogs για το αγροτικό ζήτημα επειδή ακριβώς τα ίδια θα έγραφα κι εγώ...»! Ακολουθούν, εν είδη άρθρου, οι...αντιγραφές! Κάποιοι σκέφτονται πριν απ' αυτόν, γι' αυτόν. Μόνον που εκείνοι γράφουν και δεν αντιγράφουν!

Θα πείτε: Δεν έχεις καλύτερο τρόπο να περνάς την ώρα σου από του να κάνεις συλλογή μαργαριταριών; Βεβαίως και έχω, Δόξα τω Θεώ. Αλλά κανείς δεν δικαιούται να «στραβώνει» την ομογένεια όταν, μάλιστα, καμώνεται ότι θέλει και να την...σώσει!

Διότι τότε δικαίως θα αναρωτηθούμε: Από τους «σωτήρες», ποιος θα μας σώσει;


μτξ. 17 Ιανουαρίου κ. 8 Μαρτίου 2010


  Θα απαντήσει κανείς στην απορία μας; Περί συμφέροντος  

«Ο άνθρωπος σκέφτεται κυρίως το δικό του συμφέρον και σπάνια το κοινό συμφέρον». Αυτή η ρύση του Αριστοτέλη μου ήλθε στο νου διαβάζοντας κύριο άρθρο της ημερήσιας «γεροντοκόρης» του ελληνικού γκέττο στη Νέα Υόρκη, με τον ερωτηματικό τίτλο «Μετανάστευση στην Αμερική;» κομμένο και ραμμένο στα λιποβαρή της μέτρα... Μιας δραματικά φθίνουσας κυκλοφορίας (4-4.500 φύλλα) που αναζητά εναγωνίως νέους πελάτες... Αλλά η σημερινή Ελλάς, αν και πτωχεύσασα, δεν είναι η Ελλάς του 1070 ή του 1970. Ούτε, άλλωστε και η Αμερική... «Ίσως (τελικά) είναι καλύτερο να είσαι ανεύθυνος και σωστός, παρά υπεύθυνος και λάθος», όπως έλεγε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ.

μτξ. 1 Ιανουαρίου κ. 12 Μαρτίου 2010


            

Η ''γεροντοκόρη'' ημερήσια Αστόριας, Νέας Υόρκης, γνωστή και ως ''χουντική φυλλάδα'' (επειδή ουδέποτε γράφει την άλλη άποψη, π.χ. τις πολλές διαμαρτυρίες αντιδρούντων στις μονομερείς ενέργειες του ΣΑΕάρχη ΗΠΑ, γιατί την ''ταίζει'' καλά) πρέπει ν' αντιληφθεί ότι δεν έχουμε...χούντα, γιά να μην ακούγεται η άλλη άποψη. Είπαμε, ''επιχείρηση'', αλλά όχι κι έτσι.

μτξ. 1 Φεβρουαρίου κ. 10 Μαρτίου 2010



  Η επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον και τα δάκρυα της ''γεροντοκόρης'' 

Καυτά δάκρυα έχυνε (8 Μαρτίου '10) από το κύριο άρθρο της η νεάζουσα «γεροντοκόρη» της Αστόριας για το γεγονός ότι το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον δεν άφησε περιθώρια για μία «ρωμαϊκού θριάμβου» είσοδο στην Νέα Υόρκη! Δεν έκλαψε, φυσικά, για την «μεγαλειώδη συγκέντρωση», που δεν έγινε ποτέ, (κάποτε την ονειρεύονταν για τον αντίπαλο του κ. Παπανδρέου!) όπως επιχειρεί να μας παραπλανήσει, αλλά για την μη δυνάμενη -και εξ αντικειμενικού πλέον λόγου- να πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα γραφεία της «γεροντοκόρης» που διακαώς επιθυμούσε (και προσπαθούσε) ο ΑΗΔ, όπως (σπανίως) με σεμνότητα υπογράφει.

Βλέπετε κάποτε οι χρυσοφόρες διαφημιστικές καμπάνιες κλείνονταν με ένα τηλεφώνημα της ''άγιας οικογένειας''. Τώρα «αν δεν βρέξεις κ... δεν θα φας ψάρι», που λέει και ο λαός μας. Ιδού, σε περίοδο νηστείας η εφημερίδα, μία ολόκληρη στήλη απώλεσε όχι στο βωμό της κομψότητας και του εκμοντερνισμού, αλλά εξαιτίας των ισχνών αγελάδων (ξέρετε πόσο χαρτί εξοικονομεί;)

Ε, μια επίσκεψη από τον ''εκπρόσωπο του 'Εθνους'' (sic) στα γραφεία της «γεροντοκόρης» για πολλά θα προσφέρονταν.

Ίσως βρίσκονταν και η απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα της «γεροντοκόρης» για το «πώς μπορεί η Ομογένεια να συμβάλει στην επιτυχία του ταξιδιού του κ. Παπανδρέου»!

Δεν ξέρουμε αν «...η δακτυλοδεικτούμενη(!) πορεία της Ομογένειας» είναι αρκετή από μόνη της να συμβάλει στην επιτυχία, βέβαιο είναι, όμως, ότι αυτό δεν θα το κατόρθωνε «η πιθανή αποτυχία μας να παράσχουμε ολόψυχη ηθική υποστήριξη στα δοκιμαζόμενα αδέλφια μας», όπως ολοφύρεται η «γεροντοκόρη». (Συγγνώμη, αλλά γιατί εμείς πιστεύουμε ότι το δημιουργηθέν «Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας» μαζεύει χρήμα και όχι ηθική υποστήριξη;).

Σε κάθε περίπτωση, απορίας άξιο είναι πως ορισμένοι γράφουν δίχως να σκέφτονται. Είναι κοινό μυστικό ότι ο Λευκός Οίκος θα επιθυμούσε να δει την Ελλάδα στο ΔΝΤ. Κάτι που ούτε να ακούσουν θέλουν οι Ευρωπαίοι. Όθεν η πρακτική «επιτυχία» σχετική θα είχε επί του προκειμένου σημασία πέραν εκείνης που θα αφορούσε στη δημιουργία θετικού κλίματος.

Στην Ουάσιγκτον θα μαζευτεί πάντως την Τρίτη 9 Μαρτίου 2010, όλη η ''αφρόκρεμα''(;) της ομογένειας. Ακόμη και από την Ελλάδα έχουν ταξιδεύσει ομογενείς για να παραβρεθούν στο Λευκό Οίκο μαζί με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Έχουμε «τρυπώσει» και εμείς εκεί, με τις πηγές μας και θα έχετε άφθονο και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.
............
9 Μαρτίου 2010


  ''Βράζουν'' οι κομματικοί: 

Μέσα σε 4 μήνες, Γερουλάνος, Δρούτσας και Πεταλωτής υπόβαλαν τα (δουλοπρεπή) ''σέβη'' τους στην ημερήσια ''γεροντοκόρη'' (που παραμονές εκλογών τους απαξιούσε, όπως και τον GAP) και αγνόησαν επιδεικτικά τους κομματικούς, ''πρασινοφρουρούς'' και λοιπούς, τα υπο-λύμματα δηλ. άλλων εποχών.

10 Μαρτίου 2010


  Χαμένα τα 'χει η ''γεροντοκόρη''! 

Έλεος! Αδέλφια, μαζέψτε την, αλλιώς θα μας πιάσουνε! Οι άνθρωποι τα έχουν εντελώς χαμένα. Δεν ξέρουν τι λένε και τι γράφουν πια σ' αυτήν την ανέραστη γεροντοκόρη!
Άκουσον-άκουσον, τι γράφουν σε κύριο άρθρο (12 Μαρ. '10): «...Λέγεται πως έρχεται το τέλος των Συλλόγων μας. Ομως, αυτές είναι κουβέντες ανθρώπων που δεν πιστεύουν στον Ελληνισμό, που δεν γνωρίζουν την ιστορία του Ελληνισμού της Αμερικής που μας διδάσκει ότι το μέλλον είναι άδηλον»!!!

Σοβαρά βρε αθεόφοβοι; Με το κουτάλι τη φάγατε βρε την Ιστορία! Δηλαδή, ο μόχθος και ο κόπος, η αγωνία και η θρησκευτική εγκαρτέρηση των Αποδήμων Ελλήνων 200 χρόνια τώρα στην Αμερική, αυτό διδάσκουν; Ότι «το μέλλον είναι άδηλον»;

Γι αυτό, επειδή είναι «άδηλον» το μέλλον φτάσανε οι ομογενείς μας εδώ που φτάσανε; Γι αυτό μπήκαν φοιτητές στα πανεπιστήμια, καθηγητές σε πανεπιστημιακές έδρες, διευθυντές σε μεγάλα νοσοκομεία, σε μεγάλες τράπεζες, σε μεγάλες κινηματογραφικές εταιρίες, σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία, σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες; Γι αυτό έφτασαν μέχρι το Λευκό Οίκο, τη Γερουσία και τις τοπικές Βουλές; Γιατί το μέλλον τους ήταν «άδηλον»;

Λαχανόκηπος, και μάλιστα απότιστος, το Κύριο Άρθρο. «Ποιος μπορούσε να φανταστεί πριν 2 χρόνια αυτά που συνέβησαν στην Αμερική; Ποιος μπορούσε να φανταστεί αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα; Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσε κάποιος να ταξιδέψει από την Ελλάδα στις ΗΠΑ χωρίς βίζα;» Ε, μετά από αυτό το υπαρξιακό ντερίλιο, (ξέχασαν ότι Αμερική και Ελλάδα έχουν ξαναζήσει οικονομικές καταρρεύσεις και ότι για τη βίζα αγωνιζόμασταν πάνω από δέκα χρόνια…) ώρα για αυτοκριτική: «Ο «E.K.» είναι κοντά σας, είναι στο πλευρό σας. Δεν είμαστε αλάνθαστοι. Ξέρω ότι καμιά φορά σας στεναχωρούμε. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν το κάνουμε σκόπιμα (sic). Απλά δεν είμαστε αρκετοί (sic) για να σας καλύπτουμε όπως θα θέλαμε...» Ε, αφού δεν είσαστε αρκετοί, γιατί μας ταλαιπωρείτε; «Ξέρω...» Ποιος ξέρει, χριστιανέ μου; Ανυπόγραφο κύριο άρθρο σε πρώτο ενικό πρόσωπο έχει ξαναγραφτεί; Αυτό θυμίζει την παροιμία εκείνη που λέει «θέλει η π..... να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει»!

Αμ' το άλλο, «Ο Πέτρος Τατάνης, ο ιδρυτής του «Ε.Κ.», δεν μπορούσε να φανταστεί, τότε στις 2 Απριλίου του 1915, που εκδόθηκε ο «Ε.Κ.», ότι θα επιβίωνε η εφημερίδα του για 95 χρόνια. Και δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έφτανε αστραπιαία σʼ ολόκληρο τον Κόσμο, διαμέσου του Διαδικτύου». Φυσικά. Εφημερίδα εγκαινίασε ο άνθρωπος. Πώς να φανταστεί ότι θα την μετατρέπατε εσείς σε χρυσοφόρο επιχείρηση και σε κερδοφόρο εμπορικό κατάστημα, όπου ΟΛΑ έχουν μία διατίμηση;

Αστραπή που σας βάρεσε! Ξεχάσατε κιόλας το κάζο με το «ηλεκτρονικό κιόσκι» στα διεθνή αεροδρόμια; Τόση φασαρία, τόση προβολή, τόσες τυμπανοκρουσίες για να τυπώνετε δύο (2) φύλλα κι αυτά όχι κάθε μέρα, ώσπου σας είπαν και «την κάνατε» για να βάλουν κάποια άλλη συνάδελφο που πουλάει περισσότερα...

Πήγατε την κυριακάτικη έκδοση στην Ελλάδα και, φυσικά, σε λίγες εβδομάδες, μαζέψατε τα βρεμένα σας και την «κάνατε» με ελαφρά πηδηματάκια... Τριάντα φύλλα όλα κι όλα στην επικράτεια!
Και τώρα, πιστεύετε αλήθεια πως σας διαβάζουν οι ομογενείς στο διαδίκτυο, και μάλιστα σ΄ ολόκληρο τον κόσμο; Δικαίωμά σας να το πιστεύετε. Την ομογένεια δεν έχετε δικαίωμα να παραπλανείτε ούτε να την στραβώνετε...

«Το έργο σας (σ.σ. των Συλλόγων) και το έργο μας είναι βαρύ, επίπονο και πολύπλοκο. Ομως, υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό και πιο γλυκό από το να θέσει κάνεις τον εαυτό του στην υπηρεσία του Εθνους του;» Θα λέγαμε πως ναι: Να έχει κάποιος το ακαταλόγιστο!


12 Μαρτίου 2010


  Προς ΜΜΕ, ειδικά του γκέττο μας στην Αστόρια, Νέας Υόρκης: 

Μόνιμα εισπράτετε από τις ομογενειακές Οργανώσεις. Ποιά η συνεισφορά σας, όλα αυτά τα χρόνια, στην εθνική μας παρέλαση γιά την 25η Μαρτίου στο Μανχάτταν; Γιατί δεν συνεισφέρετε με δωρεάν διαφημίσεις; Μόνο θα τα ''παίρνετε'' και θα ''πουλάτε Ελλάδα'' και ''πατριωτισμό'';

15 Μαρτίου 2010


  ''Μπράβο'' στον εκδότη της ''γεροντοκόρης'' Αστόριας 

Γιά την ομιλία του στους Κρήτες, γιά τον εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο (21 Μαρτίου '10), έστω με μικρό ακροατήριο. Απλά αναρωτιόμαστε αν την σημαία (φωτογραφία) μέσα στην λέσχη όπου μίλησε, την πρόσεξε. 'Η κι αυτός είναι υπέρ της ''κρυφής'' επιθυμίας της πλειοψηφίας των Κρητών ΗΠΑ γιά ''ανεξάρτητη Κρήτη'' (με πιθανή πρώτη πρόεδρο την... Ντόρα;). Μην ξεχνάμε ότι η πανΚρητική Αμερικής αντέδρασε πριν 3 χρόνια στο παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών, στην πρόταση να καταδικαστούν οι τάσεις και δηλώσεις, περί ανεξαρτησίας και άλλα σχετικά.

23 Μαρτίου 2010


  Eύζωνες...Το κατάλαβε μέχρι και η «γεροντοκόρη» μας! 

Η ανέραστη ημερήσια «γεροντοκόρη» πήρε –επιτέλους- «μυρωδιά» ότι θα έρθουν οι Εύζωνες στην Νέα Υόρκη να παρελάσουν! Και ήταν τόση η χαρά και η λαχτάρα της που μετά από δεκατέσσερις (14) ολόκληρες ημέρες και άλλες τόσες νύκτες (κυρίως αυτές!) «τσίμπησε» την «είδηση», που τη μοστράρισε, με την αδημονία της κοκότας που αγόρασε καινούριο συνολάκι, πρωτοσέλιδα στην κορυφή πάνω αριστερά, (φύλλο 25 Μαρτίου) όπως και πράγματι θα της άρμοζε αν, όμως, ήτανε πραγματικά είδηση και όχι ξαναζεσταμένο μπαγιάτικο φαγητό, αφού το «λαχταριστό λαβράκι» το είχε πιάσει πρώτο το «Καλάμι» και το είχε δημοσιεύσει ήδη από τις 11 Μαρτίου 2010...

«...Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι Εύζωνοι θα παραστούν στην παρέλαση επί της 5ης Λεωφόρου» (ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, 11 Μαρ. '10)... ''Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δώσει την έγκρισή του''... Τάδε έφη η Προεδρία της Δημοκρατίας, τότε και δημοσίευσε άμεσα το «Καλάμι», αλλά η «γεροντοκόρη» περί άλλων, ως συνήθως, τύρβαζε τότε.

Και έρχεται τώρα, με καθυστέρηση δύο ολόκληρων εβδομάδων, να ...ενημερώσει την ομογένεια του γκέττο μας στην Αστόρια, όπου βασικά απευθύνεται (σε τι μαύρα σκοτάδια την κρατάει...), ότι θα έρθουν οι Τσολιάδες μας, προφανώς διότι κατά το Καλμούκειον δόγμα «αν κάτι δεν το γράψει η γεροντοκόρη, δεν είναι είδηση»!

Ευτυχώς, λοιπόν, που έστω και από «δεύτερο χέρι», η «γεροντοκόρη» μας έμαθε και έγραψε το «νέο», γιατί σκέπτεσθε αλήθεια τι θα συνέβαινε; Οι Εύζωνοι θα έμπαιναν στο αεροπλάνο στην Αθήνα για να ταξιδέψουν στην Νέα Υόρκη όπου, όμως, δεν θα έφταναν ποτέ ούτε θα παρήλαυναν ποτέ στην 5η Λεωφόρο, αφού, παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους έδωσε την έγκρισή του, παρά το ότι το ΥΠΕΞ θα πλήρωνε τα εισιτήρια, παρά το ότι η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα θα χορηγούσε τις βίζες, οι Εύζωνοι ούτε στο αεροπλάνο θα έμπαιναν, ούτε θα ταξίδευαν, ούτε θα έφταναν στην Νέα Υόρκη, ούτε θα βημάτιζαν περήφανοι μπροστά στους χιλιάδες ομογενείς μας, μιας και η «γεροντοκόρη» δεν θα το είχε γράψει, άρα δεν θα αποτελούσε είδηση, τουτέστιν δεν θα ήτανε πραγματικό γεγονός!...

Σε ποια μονοπάτια γελοιότητας μπορεί κανείς να οδηγηθεί όταν, αντί –όπως επιβάλλεται- να διαβάζει το «Καλάμι», προτιμά (λόγω κουλτούρας προφανώς) να το ...ιππεύει!

Βέβαια δεν πήρε ποτέ μυρωδιά η «γεροντοκόρη» μία άλλη γκάφα που διέπραξε το αφεντικό της, να μιλήσει -21 Μαρ. '10- σε αίθουσα στο γκέττο μας στην Αστόρια, όπου ήταν αναρτημένη η «σημαία» της «αυτόνομης Κρήτης»!


ΚΑΛΑΜΙ
26 Μαρτίου 2010


  Πως να γίνετε ''παράγοντας της Ομογένειας'',  
   αναγνωρίσιμος/η και στην Ελλάδα (οδηγίες)  

.....
- Στέλνετε την σχετική ανακοίνωση σ' εφημερίδες του γκέττο μας στην Αστόρια Νέας Υόρκης (κόστος έμμεσο $200-500 υπό μορφή καταχώρησης). Ευεργέτημα: Η εφημερίδα μετά σας θεωρεί ''πελάτη'' και θα δημοσιεύει μελλοντικές ''ανακοινώσεις'' σας, αρκεί να κάνετε ''καταχωρήσεις'' σε αυτήν 3-4 φορές τον χρόνο (κόστος $500-600). Αν έχετε γνωστό σας κανέναν συντάκτη της, με κανένα κέρασμα θα σας διαθέσει καμιά σελίδα με ''συνέντευξή'' σας.

- Τις ανακοινώσεις (ή την ''συνέντευξή'' σας), πιθανά θ' αναδημοσιεύσουν κι ένα-δυό μικρομεσαία ΜΜΕ στην Ελλάδα, σχεδόν σίγουρα τα κρατικά, οπότε θα τις δουν και ορισμένοι πολιτικοί.
- Με λιγότερα από $1.000 τον χρόνο, σε λίγους μήνες θα είστε αποδεκτός ως ''παράγοντας της Ομογένειας'', όπως γίνεται και με ''παράγοντες'' αρκετών ήδη υπαρχόντων Οργανώσεων στις ΗΠΑ, αλλά αποδεκτός και από τους 'Ελληνες πολιτικούς, αν φροντίσετε να τους στείλετε email ή αντίγραφο του ''δημοσιεύματος'' σ'εφημερίδα του γκέττο μας.
......
- Φροντίστε να πάτε σε ομογενειακές εκδηλώσεις να βγάλετε έναν μικρό λόγο, δηλώνοντας την θέλησή σας γιά μεγάλη προσφορά στον Ελληνισμό. Αν είναι στη Νέα Υόρκη, έχετε μεγάλη πιθανότητα η φωτογραφία σας ως ''προέδρου'' να ''φιγουράρει'' σε κάποια ελληνική τοπική εφημερίδα (παίζει ρόλο και το γεγονός ότι είστε ήδη ''πελάτης'' της).
.......
Μάρτιος 2010


  Απομάκρυνση του αρχιεπ. Αμερικής Δημήτριου,  
   μέσα στον 2010, μεθοδεύει το Φανάρι 

.........
Η «γεροντοκόρη»
Ωστόσο, δεν είναι λίγοι στο Φανάρι που πιστεύουν ότι για την επί θύραις «εκπαραθύρωση» του Αρχιεπισκόπου Αμερικής «πιέζει» και ο εκδότης της «γεροντοκόρης» της Αστόριας που πρόσφατα έχει εξαπολύσει, μέσω των στηλών της εφημερίδας του, σκληρή (άδικη κατά τους κύκλους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής) επίθεση στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου, με αφορμή την υπόθεση των δύο ορφανών αδελφών από το Κονγκό, του Κωστάκη και του Δημήτρη Σπορίδη.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι ο κ. Βαρθολομαίος «ενθυμείται τον ρόλο που είχε διαδραματίσει ο εκδότης της ''γεροντοκόρης'' στην υπόθεση του ''παραιτηθέντος'' Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα και τις συνεχείς επιθέσεις που γι αυτό τον λόγο είχε εξαπολύσει την περίοδο εκείνη εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη». Ωστόσο ο κ. Βαρθολομαίος φέρεται να εκτιμά ότι στην παρούσα συγκυρία οι επιθέσεις κατά του προσώπου του κ. Δημητρίου από την εφημερίδα, «έχουν βλάψει την φήμη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής».
..........


25 Απριλίου 2010


  ΤΑ "NEOBYΖΑΝΤΙΝΑ" ΚΟΛΠΑ στις ΗΠΑ 

Στην Κληρικολαϊκή, αρχές Ιουλίου στην Ατλάντα, θα προσπαθήσουν οι του Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ, να ''εγκριθεί'' η παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων ενοριών στο Πατριαρχείο... Πολεμική στον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, γιά να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις, με την χρησιμοποίηση και ομογενειακών ΜΜΕ-''μπακάλικων'' του γκέττο, με την γραφή ''θεολόγου'' που δημιούργησε και την κρίση την εποχή Σπυρίδωνα, παίζοντας παιχνίδια εις βάρος της Ομογένειας... Οι μητροπολίτες μας στις ΗΠΑ, φοβούμενοι τον διασυρμό, δεν αποδέχτηκαν την πρόσκληση να γίνουν Τούρκοι υπήκοοι... Η Ομογένεια, δεν ανέχεται άλλο τις ωμές παρεμβάσεις του οικουμ. Πατριάρχη, που στόχο έχουν την διάλυσή της... 'Υποπτη και η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης, που ενώ γνωρίζει τα παιχνίδια, αδιαφορεί και συμπράττει με τον Βαρθολομαίο.

25 Απριλίου 2010


  Στο «κόκκινο» οι σχέσεις της ημερήσιας "γεροντοκόρης" Νέας Υόρκης με τη ΝΔ 

«Κόκκινο» πέρασαν από 5 Μαίου '10 οι σχέσεις της «γεροντοκόρης της Αστόριας» με την Νέα Δημοκρατία, μετά το νέο ανφέρ της να επιτεθεί κατά του προέδρου του κόμματος, με αφορμή την απόφασή του να καταψηφίσει η αξιωματική αντιπολίτευση τα επώδυνα μέτρα του ΔΝΤ.

Η «γεροντοκόρη της Αστόριας», θυμίζοντας τις χειρότερες μέρες της σχέσης της με τη ΝΔ, με τις ανοίκειες επιθέσεις κατά του Μιλτιάδη Έβερτ τον καιρό που εκείνος ήταν πρόεδρος του κόμματος, χαρακτήρισε σε κύριο άρθρο της «λάθος» την απόφαση του κ. Σαμαρά να καταψηφίσει τα μέτρα του ΔΝΤ. Διέπραξε, μάλιστα και το ατόπημα, όπως έλεγαν έγκυροι κύκλοι της Ρηγίλλης, να γυρίσει κοντά 20 χρόνια πίσω αφήνοντας αόριστους υπαινιγμούς για τη στάση του κ. Σαμαρά, ως υπουργού Εξωτερικών, στο θέμα των Σκοπίων.

«Δεν ψάχνει καλύτερα η εφημερίδα να δει τι έκανε ο Κων. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός την περίοδο εκείνη και γιατί τα Σκόπια αναγνωρίστηκαν τότε με όνομα που περιείχε τον όρο Μακεδονία;» σχολίασε υψηλόβαθμο στέλεχος της παράταξης με γνώση του παρελθόντος. Πρόσθετε, μάλιστα, ότι «όπως ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος έτσι και η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν μας αφήνει να ξεχάσουμε τη δική της στάση σε διάφορα θέματα ενώ φαίνεται να έχει πάθει αμνησία για τη στάση του κ. Σαμαρά ως υπουργού Εξωτερικών τουλάχιστον σε ότι την αφορά».

Υπενθυμίζεται ότι η ημερησία της Αστόριας, που διατηρεί μακροχρόνιους στενούς δεσμούς με την οικογένεια Μητσοτάκη, είχε υποστηρίξει με φανατισμό στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 τον Κ. Καραμανλή (με πολύ απαξιωτικά σχόλια γιά τον Γ. Παπανδρέου), μετά υποστήριξε την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για την προεδρία της ΝΔ, ενώ μετά την νίκη του κ. Σαμαρά επεχείρησε αρχικά «συγκεκαλυμμένη» στροφή και όταν «απέτυχε» να πείσει, στράφηκε πάλι κατά του προέδρου του κόμματος.


μτξ. 5 κ. 10 Μαΐου 2010


  Προς ημερήσια ''γεροντοκόρη'', γκέττο Αστόριας: 

Αγαπητέ Αντώνη...'Ισαμε σήμερα γνωρίζαμε ότι των ''μεγάλων ηγετών'' έγραφαν τους λόγους. Τώρα μάθαμε ότι τους γράφουν και...''ενυπόγραφα άρθρα'', που εσύ προβάλεις (7 Μαίου, ''άρθρο'' του συντονιστή ΣΑΕ ΗΠΑ). Δικαίωμά σου ν' ''αρμέγεις'' τους φελλούς, αλλά στο ''άρθρο'' έπρεπε να βάλεις τ' όνομα της κυρίας που το έγραψε και όχι αυτού που δεν το έγραψε. Αυτός, γίνεται ''ρόμπα'', νομίζοντας ότι κοροϊδεύει τους πάντες. Εσύ γιατί (πάλι); Ούτε ελάχιστη, στοιχειώδη δημοσιογραφική ευθιξία; Με αυτά που κάνεις, την ''πέθανες'' την ''γεροντοκόρη''... (7 Μαίου '10)

ΚΑΛΑΜΙ
7 Μαΐου 2010


  Άρση της βουλευτικής ασυλίας στην Ελλάδα.  
   Ας αντιδράσουμε συλλογικά, νόμιμα και υπεύθυνα!  


Να θυμηθούμε τα τεράστια κονδύλια (για εκείνη την εποχή επί ημερών Γρ. Νιώτη) που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση για την ενίσχυση και επιδότηση του Ομογενειακού Τύπου στην οργάνωση φάντασμα που τα έφαγαν γνωστά λαμόγια [...]; Επί 20 και πλέον χρόνια η εφημερίδα της Οικογένειας Μητσοτάκη-Διαματάρη ΕΘΝΙΚΟΣ ΚHΡΥΚΑΣ τρώει προκλητικά το καταπέτασμα από επιδοτήσεις και κρατικές χρηματοδοτήσεις (από μυστικά και φανερά κονδύλια) χωρίς κριτήρια! Καταχωρήσεις του ΕΟΤ και κρατικών οργανισμών για να προβληθούν πού; στην εφημερίδα που διαβάζουν το πολύ με υπεραισιόδοξες μετρήσεις 7000 μαζί με τους συνδρομητές την εβδομάδα (και πολλά λέμε);

16 Μαΐου 2010


  Η Βουλή ευτέλισε και τους...επαίνους 

Έγινε κι αυτό! Το είχαμε άλλωστε, από μηνών, προαναγγείλει... Ο εμπνευστής του «εθνικού δίσκου επαιτείας» και επιτιμητής των ομογενών Μακεδόνων, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, γνωστής και ως "Βουλή της Siemens", κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, παρέδωσε στον εκδότη-διευθυντή (για να κατέχει «αλώβητο» τον τίτλο έκανε «ανθρωποθυσίες»!) της ξιπασμένης από τις επιτυχίες των προκατόχων του «γεροντοκόρης» της Αστόριας, «δίκαιο έπαινο» -τον οποίο οι καλοί συντάκτες της εφημερίδας έσπευσαν από υπερβολικό ζήλο (;) να αναβαθμίσουν σε βραβείο- του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Εκείνο που ξέχασαν να πουν οι συντάκτες της «σεμνής» (πρωτοσέλιδης, ωστόσο!)λεζάντας της φωτογραφίας από την τελετή, είναι ότι η απονομή του «δίκαιου επαίνου» αφορούσε την ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ συμβολή της εφημερίδας «στην ενημέρωση, τη διαιώνιση του ελληνικού πολιτισμού και τη διαφύλαξη της ελληνικής ταυτότητας στο εξωτερικό». Και, όχι, φυσικά, μόνον την τελευταία 30ετία, μέσα στην οποία, όχι μόνο δεν συνεχίστηκε η παράδοση αλλά, αντίθετα, συντελέστηκε η σταδιακή μετατροπή της «γεροντοκόρης» σε «εμπορικό μαγαζί, γωνία», όπως παλιοί αναγνώστες της λένε, ενθυμούμενοι των παλαιότερων ιστορικών εθνικών αγώνων, της ανιδιοτελούς τότε, μέχρι τέλη του '70, προσφοράς της στην ανέλιξη της ομογένειας, αλλά και της εμπράγματης συνεισφοράς της (όταν, εκτός των άλλων, έγραφε και σωστά ελληνικά) στην διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και των Νεοελληνικών Εδρών σε σχολειά της ομογένειας και σε αμερικανικά Πανεπιστήμια.

Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε αν παραλαμβάνοντας τον «δίκαιο έπαινο», ο εκδότης θυμήθηκε να πει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ για τους προκατόχους του που του παρέδωσαν το «στρωμένο τραπέζι».


μτξ. 10 Μαΐου κ. 24 Ιουνίου 2010


  ''Σφίξαν οι ζέστες'';... 

......
Ο Συντονιστής Σπυρόπουλος, ουδέποτε, γιά περισσότερα από 3 χρόνια, ήρθε σ' επαφή με οποιαδήποτε ομογενειακή Οργάνωση, να συζητήσει μαζί της. Ουδέποτε επισκέφθηκε παροικίες. Απλά περιορίστηκε σε τυχοδιωκτικές αυτοδιαφημίσεις, μέσω του γελοίου ΑΠΕ και του μπακαλομάγαζου ''ημερήσια γεροντοκόρη'' στο γκέττο Αστόριας.
......
ΚΑΛΑΜΙ
Ιούνιος 2010


 "Επώνυμοι" -από ΗΠΑ- ομογενείς στην Αθήνα για ποικίλες «μπίζνες» 
.....
Στο μεταξύ ένας-ένας καταφθάνουν τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα ομογενειακοί παράγοντες, πρώην και νυν, με σκοπό, τι άλλο; «Μπίζνες».

Έτσι, ... ο Παύλος της Φιλαδελφείας, θα «αλωνίσει» Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Ελλάδος. Ωστόσο η παροιμία «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» αντανακλά την κατάσταση που θα αντιμετωπίσει αυτήν την περίοδο ο πρόεδρος.
.....
Παρόμοια άρνηση έχει λάβει και ο εκδότης της «γεροντοκόρης της Αστόριας» από τον Γιώργο Νικητιάδη, τον οποίο «φορτώνεται» για διαφήμιση του ΕΟΤ. Ο ομογενής υφυπουργός, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, αν και θα ήθελε να «εξυπηρετήσει» εντούτοις αδυνατεί να προωθήσει το πέραν του Ατλαντικού επίμονο (όχι μόνον από άγνοια) και από πολλές πλευρές υποστηριζόμενο πιεστικά αίτημα, καθώς είναι ουσιαστικά αναρμόδιος για την έγκριση διαφημιστικών κονδυλίων για τα οποία είναι αρμόδιος –και υπεύθυνος- ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Κανελλόπουλος.
.....

2 Σεπτεμβρίου 2010


 Καλαμοκαβαλάρηδες και αιθεροβάμονες:  
  Tα 30 χρόνια του κυρ-Αντώνη στην ημερήσια N. Υόρκης  


Τριάντα χρόνια φούρναρης, έχει ψήσει ψωμιά... Καλές είναι οι επέτειοι. Γίνονται και χρήσιμες όταν συμβαίνει να εμπεριέχουν το στοιχείο της αυτοκριτικής, της ταπεινότητας και της σεμνότητας. Κυρίως, όμως, όταν έχουν να παρουσιάσουν αξιόλογο έργο. Στην περίπτωση που μας απασχολεί απουσιάζουν θορυβωδώς όλοι αυτοί οι απαραίτητοι παράγοντες.

Η τριακονταετία που γιορτάζει ο κυρ-Αντώνης της Αστόριας, πράγματι θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό επίτευγμα. Κοντά το ένα τρίτο του βίου μιας εφημερίδας δεν είναι λίγο. Αντίθετα, είναι πολύ μεγάλο διάστημα για τόσο μικρό έργο...

Διότι βεβαίως το έργο μιας εφημερίδας της διασποράς δεν προσμετρείται με τα όποια έσοδα του ταμείου. Ούτε από την όποια καλυτέρευση της εικόνας του φύλλου κάτι που, άλλωστε, οφείλεται σε όλους εκείνους τους επώνυμους και ανώνυμους εργάτες που μοχθούν νυχθημερόν για την εφημερίδα προσφέροντας την ψυχή και τον ιδρώτα τους αρκούμενοι στον μικρό ή μεγαλύτερο μισθό, απέναντι στα σπίτια της οδού Στησιχόρου, πέριξ του προεδρικού Μεγάρου...

Ούτε αντιστοιχίζεται με την πληθώρα των δοτών διαφημίσεων που καλύπτουν την ένδεια θεμάτων, τα περισσότερα των οποίων είναι πλέον απλή μεταφορά (αυτούσια, συντηγμένης ή παραλλαγμένης) της ύλης των αθηναϊκών εφημερίδων.

Δεν αποτελεί κύριο έργο μιας ομογενειακής εφημερίδας η κτιριακή υποδομή ή ο μηχανολογικός εξοπλισμός. Αυτά όλα συνιστούν εκτός από περιουσιακά στοιχεία της ιδιοκτησίας και χρήσιμη υποδομή για την δυνατότητα συνέχισης της έκδοσης προς το σκοπό, όμως, όχι της σύναξης περισσότερου πλούτου, αλλά της ανταποδοτικής προς την ομογένεια προσφοράς και που δεν είναι άλλη από την αντικειμενική ενημέρωση και το εθνικό έργο. Είναι, ακριβώς, ό,τι απουσιάζει από την συγκεκριμένη 30ετία σε αντίθεση με τα προηγούμενα 60 χρόνια της εφημερίδας. Τότε που η πτωχή σε εμφάνιση, μεστή, όμως, σε περιεχόμενο και σε υψηλά νοήματα εφημερίδα δεν «έπνιγε» τη φωνή ομογενειακών οργανώσεων αλλά αντίθετα πρωτοστατούσε στον αγώνα για τα εθνικά δίκαια αφυπνίζοντας και κινητοποιώντας την ομογένεια, συνεγείροντας τους ελληνικής καταγωγής πολιτικούς και διαδραματίζοντας ενεργό πολιτικό ρόλο επικοινωνώντας με Ουάσιγκτον και Αθήνα, γεγονός που την είχε αναδείξει σε έπαλξη εθνικών αγώνων, σε προπύργιο των ομογενειακών καλώς εννοούμενων συμφερόντων και σε εφαλτήριο προόδου της ομογένειας.

Διότι είναι αλήθεια ότι στις καλές της μέρες, εκείνα τα χρόνια, η εφημερίδα ποδηγέτησε την ομογένεια. Μαζί ανέβηκαν βήμα-βήμα στην κορυφή των περίλαμπρων επιτευγμάτων. Υπάρχει οποιαδήποτε σύγκριση με το σήμερα;

Αυτή η εφημερίδα πανηγύρισε στο παρελθόν κάθε καλή στιγμή της ομογένειας ακόμη και την μεμονωμένη επαγγελματική ή επιστημονική ή κοινωνική επιτυχία και ενός έστω ομογενή. Σήμερα που ένας ομογενής αξιώνεται να μπει σε ψηφοδέλτιο Επικρατείας ελληνικού κόμματος η εφημερίδα κλαψουρίζει σαν την ζηλότυπη σύζυγο που αναζητά πρόσχημα στην ομορφιά της αντιζήλου και όχι στην δική της την ασχήμια...

Προς τι, λοιπόν, οι πανηγυρισμοί και οι ...λυρισμοί προς παλιούς και νέους συνεργάτες αφού τους μεν παλιούς (όλους !) φρόντισε μετά το ξεζούμισμα -όπως αφελώς νόμιζε- να τους απολακτίσει τους δε νέους να τους γαλουχήσει στα νάματα μιας πρωτοφανούς (για εφημερίδα της ξενιτιάς που έχει να επιτελέσει ιδιότυπη αποστολή) δημοσιογραφικής τακτικής της εξ' ...αποστάσεως μόνης «γνώσης» της αλήθειας του εκδότη;

Είναι πράγματι επίτευγμα ότι η ομογένεια στήριξε για κοντά έναν αιώνα μια ημερήσια εφημερίδα. Είναι επίτευγμα, όμως, της ομογένειας και όχι του επιχειρηματία. Σε κείνην αντανακλά η επιτυχία, το χειροκρότημα και το μπράβο. Άντεξε, άλλωστε, και ακόμη αντέχει η ομογένεια τα λάθη -τερατώδη κάποτε-, τα καπρίτσια μιας έμμονης προσκόλλησης σε παρωχημένα πρόσωπα και τα κατασυρροή ερασιτεχνικά καμώματα.

Ας μην εκθέτουμε την Ομογένεια και περεταίρω σε δοκιμασία αντοχής απέναντι στους καλαμοκαβαλάρηδες και τους αιθεροβάμονες.


μτξ. 10 κ. 15 Σεπτεμβρίου 2010


  Γ. Παπανδρέου (στο 3o πολυήμερο ταξίδι) στις ΗΠΑ: 'Ολα γιά το ...image 

ΚΑΛΑΜΙ
23 Σεπτεμβρίου 2010


 Ο καλαμοκαβαλητής εκδότης της «γεροντοκόρης»,  
  απονέμει και... "πιστοποιητικά πατριωτισμού"!  


Καβάλησε το «καλάμι» ο εκδότης-διευθυντής της «γεροντοκόρης» της Αστόριας! Και δεν ξέρει πια, ούτε τι λέει, ούτε τι γράφει (επί τω ακριβέστερω, του γράφουν για να τα …διαβάζει!). Από το ύψος της μονοπωλιακής του «παντοδυναμίας», καλοκαθισμένος στα 65 χρόνια που άλλοι του ετοίμασαν κι αυτός τα καρπώθηκε «τζάμπα», (αλήθεια βρε Γιώργο Λεο., όταν σου είπε εκβιαστικά «σου πουλάω ή μου πουλάς», γιατί δεν είπες το απλούστερο: ούτε πουλάω ούτε αγοράζω, αλλά έβαλες τα …κλάματα και σου άρπαξε την «γεροντοκόρη» μέσα από τα χέρια;) το παίζει τώρα και υπέρτατος κριτής των ομογενών!

Είναι, λοιπόν, τόσο μεγάλη η πετριά του που αυτά που μεθοδεύει τα βάζει πλέον φόρα-κάρτα στην εφημερίδα του, των περίπου 4.000 φύλλων κυκλοφορίας. Μην κοιτάτε τι λέει στην Αθήνα ή τι είπε στον GAP που τον είδε στιγμιαία στο γενικό προξενείο Νέας Υόρκης, για τις δήθεν δεκάδες χιλιάδες φύλλα που υποτίθεται ότι πουλάει, τα λέει για να αρπάξει καμιά διαφήμιση για τα «ομογενειακά ομόλογα», γιατί στο τέλος από τα «ομόλογα» μόνον αυτός θα έχει κονομήσει σε βάρος της γενέτειρας και της Ομογένειας!

Ιδού το τελευταίο του «κατόρθωμα». Γράφει στην ημερήσια "γεροντοκόρη" του Σαββατοκύριακου, 25-26 Σεπτεμβρίου 2010, στη σελίδα 7: "Εγκαινιάστηκε η «Αίθουσα Προσωπικοτήτων» της εφημερίδας":

Στη συνέχεια, ο εκδότης παρουσίασε χωριστά κάθε έναν από τους παρόντες (σ.σ. προσκεκλημένους ομογενείς). «Οι επιλογές δεν είναι καθόλου τυχαίες», υπογράμμισε. Είναι θέμα προσφοράς στην Ομογένεια και, γενικότερα, στον Ελληνισμό. Προσφέρει κάποιος; Ενδιαφέρεται; Αφιερώνει από το χρόνο του; Αγωνίζεται; Αγωνιά; Πονά; Είναι και θέμα χαρακτήρα. Κατόπιν, εξετάζουμε τι ηγετικά προσόντα διαθέτει κάποιος".

Καλά τ΄ ακούσατε. Ο εκδότης της «γεροντοκόρης» φαντασιώνεται τον εαυτό του ως τον υπέρτατο κριτή των Ομογενών!!! Ναι, σε λίγο, εκτός από την υπό τύπο προσκλήσεως σε εκδήλωση που τους παρέχει, θα τους απονέμει και σχετικά διπλώματα, σε όποιους αυτός κρίνει ότι είναι καλοί ομογενείς, καλοί πατριώτες και, φυσικά, πρώτα, καλοί πελάτες-διαφημιστές αναγνώστες του!

Λέει η παροιμία «θέλει η π..... να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει». Έτσι ακριβώς! Γράφει, λοιπόν, η βραβευμένη με το βραβείο «Μπότση» εφημερίδα: «Ο εκδότης πρόσθεσε ότι κοντά στα άλλα, λαμβάνεται, βέβαια, υπόψιν (sic) και η σχέση κάποιου με την εφημερίδα. Δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας, αλλά σίγουρα θεωρούμε ότι η εφημερίδα, επειδή είναι ένα από τα λίγα δυστυχώς, ιδρύματα του Ελληνισμού, πρέπει να στηρίζεται και να υποστηρίζεται». Νταβατζιλίκι, δηλαδή, κύριε GAP, που λίγους μόλις μήνες πριν σε «έθαβε» από την ίδια εφημερίδα και προχθές σου πούλησε «αγάπες και λουλούδια». Και να τα χαμόγελα και να οι φωτογραφίες να κοιτάζουμε κατά 'δω για να πείσουμε πως είναι τάχατες τυχαία τα άλλα πρόσωπα που απαθανατίζονται…

Και καλά αυτός. Δεν θα τον αλλάξουμε τώρα εμείς. Αλλά όλοι όσοι παραβρέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας και άκουσαν τον εκδότη να λέει όλες αυτές τις φαιδρότητες περί "επιλογών", πως παρέμειναν; Πώς δεν έφυγαν να τον αφήσουν σύξυλο μετά της συμβίας του και των παρατρεχάμενών του; Είναι δυνατόν να υπάρχουν ομογενείς οι οποίοι ανέχονται να τους απονέμει «πιστοποιητικά» πατριωτισμού και καλού ομογενή ο καλαμοκαβαλητής; Είναι;


29 Σεπτεμβρίου 2010


 Έλεος «γεροντοκόρη», σοβαρέψου έστω και στα γεράματα!... 

«Μήνυμα Γιώργου σε Ομογένεια: Αλλάζει η Ελλάδα» κραυγάζει πρωτοσέλιδα με πηχυαίους τίτλους (1 Oκτ.'10) και προσθέτει αμέσως πιο κάτω: «Δια μέσου του Ε.Κ. κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Μαξίμου», σε μία προσπάθεια αφενός μεν να ξεγελάσει τους λιγοστούς έστω αναγνώστες που της έχουν απομείνει (πάνω-κάτω 4.000 όλοι κι όλοι) ότι τάχατες ο 'Ελληνας Πρωθυπουργός «έστειλε μήνυμα» μέσω της εφημερίδας με τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε, εάν ήθελε, να το είχε κάνει: με αποκλειστική του συνέντευξη στην συγκεκριμένη εφημερίδα και, αφετέρου, να ξεγελάσει τον Γιώργο Παπανδρέου ότι δήθεν ήλθε σε «ρήξη» με το πρόσφατο παρελθόν της η «γεροντοκόρη» –εκείνο του μέχρι την ύστατη ώρα και αργότερα και μέχρι και σήμερα ακόμη- εναγκαλισμού με τον Κώστα Καραμανλή- και πως τάχατες τώρα προβάλει στην ομογένεια τον Γιώργο Παπανδρέου, μπας κι έτσι τον «τουμπάρει» και αρπάξει εκείνη τη ρημάδα τη διαφήμιση για τα επί θύραις (;) «ομογενειακά ομόλογα»!

Μα εάν ήθελε ο κ. Παπανδρέου να στείλει οποιοδήποτε μήνυμα προς την ομογένεια, θα το έκανε όσο καιρό βρίσκονταν στην Νέα Υόρκη σε μία πανομογενειακή συγκέντρωση ή έστω και μέσω της «γεροντοκόρης» επισκεπτόμενος, όμως, ο ίδιος τα γραφεία της εφημερίδας πολύ περισσότερο που ο εκδότης της καμώνεται ότι τάχατες αποτελεί «ίδρυμα». Από εκεί θα μπορούσε να απευθύνει όποιο μήνυμα ήθελε στην ομογένεια. Αυτό έπραξαν άλλωστε κατά το απώτερο παρελθόν –μέχρι και το 1977- ΟΛΟΙ οι πρωθυπουργοί που πέρασαν από τη Νέα Υόρκη, από το Σοφούλη μέχρι τον Τσαλδάρη και από τον Γεώργιο Παπανδρέου μέχρι τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο!.. Αν ψάξουν στα αρχεία της εφημερίδας θα βρουν και ανάλογες φωτογραφίες και πραγματικά μηνύματα προς την Ομογένεια Ελλήνων πολιτικών ηγετών. Όπως π.χ. εκείνο το ιστορικό «ομογενείς, είμαι ζωντανός!» του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου όταν κυνηγημένος από την ελληνική χούντα το 1972 έφθασε στην Νέα Υόρκη και στα Γραφεία του τότε «Εθνικού Κήρυκα» του Μπάμπη Μαρκέτου. Που ήτανε «αγωνιστική έπαλξη» και όχι εισπρακτικό «ίδρυμα»…

Αυτή είναι η Ιστορία, αυτό είναι το Παρελθόν. Αλλά οι νυν κρατούντες της εφημερίδας είναι γνωστό ότι δεν διατηρούν αγαθές σχέσεις με το παρελθόν! Η εφημερίδα των 95 χρόνων πιστεύουν ότι προήλθε από παρθενογένεση μέσα στη δική τους 30χρονη θητεία! Αλλά, «αν δεν μπορείς να συμφιλιωθείς με το ένδοξο παρελθόν σου αυτό δύο πράγματα σημαίνει: Ή ότι είσαι ένοχος, ή ότι είσαι βλάξ», όπως έλεγε κάποτε μία ξεχωριστή προσωπικότητα του ελλαδικού δημοσιογραφικού χώρου. Στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το πρώτο μη αποκλειομένου και του δεύτερου.

Ωστόσο, η ανέραστη επί τριάντα τόσα χρόνια τώρα «γεροντοκόρη», διέπραξε και μία αθλιότητα κατά των δημοσιογράφων. Δεν γνωρίζει τάχατες ο εκδότης- διευθυντής πως όταν ένας πρωθυπουργός (ή απλώς και ένας υπουργός) μιλάει σε ΟΛΟΥΣ τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια «ενημέρωσης για τα θέματα της επικαιρότητας» αυτά που λέει δεν έχουν σε καμία περίπτωση την έννοια της αποκλειστικής δήλωσης προς τον κάθε έναν δημοσιογράφο ξεχωριστά και ότι αποτελούν «κτήμα» όλων των παρευρισκόμενων δημοσιογράφων οι οποίοι τα καταγράφουν και τα χρησιμοποιούν στο σχετικό ρεπορτάζ που κάνουν για τις εφημερίδες τους; Πολύ περισσότερο όταν στην συγκεκριμένη ενημέρωση οι δημοσιογράφοι συνομιλούσαν «με το σύνολο σχεδόν των μελών της κυβέρνησης που ήταν παρόντα»!

Τόση ξετσιπωσιά από την «ανέραστη», τόση άγνοια ή τόση κοροϊδία προς το αναγνωστικό της κοινό και προς το δημοσιογραφικό κόσμο;

Ας δούμε, ωστόσο, το συνταρακτικό μήνυμα που υποτίθεται έστειλε ο κ. Παπανδρέου στην ομογένεια. Είπε, όπως αναφέρει η εφημερίδα: «Οι ομογενείς έχουν καλύτερη εικόνα για τα προβλήματά μας, καθώς ζουν στο εξωτερικό, έρχονται όμως και στη χώρα. Έχουν διαφορετικές εμπειρίες και βλέπουν τα αυτονόητα που πρέπει να αλλάξουν. Τους παρουσιάσαμε τις αλλαγές που συντελούνται στην Ελλάδα».

Βλέπετε εσείς κάποιο, οποιοδήποτε, βρε αδελφέ, μήνυμα στα λεγόμενα αυτά του Πρωθυπουργού; Αλλά και στην διευκρινιστική ερώτηση του συντάκτη: «Θεωρείτε ότι τους πείσατε κύριε Πρωθυπουργέ;» ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Σιγά σιγά θα τους πείσουμε ότι αλλάζουμε». Ξανά μανά: Βλέπετε κάποιο μήνυμα, έστω και κωδικοποιημένο, στα λόγια του κ. Πρωθυπουργού; Θα πει, ίσως, κάποιος, μα καλά, εσάς τι σας κόφτει το τι κάνει η συγκεκριμένη εφημερίδα; Με αυτήν θα ασχολείσθε διαρκώς; Ναι. Διότι το τι γράφει, το πώς το γράφει, το τι παρουσιάζει και το πώς το παρουσιάζει αφορά την Ομογένεια. Και κανένας δεν έχει δικαίωμα να την παραπλανά, να την αποπροσανατολίζει και να την κοροϊδεύει. Πολύ περισσότερο που ο έτερος καλαμοκαβαλητής, ο εκ Βοστόνης "φωστήρας", τολμά να γράφει πως «αν δεν το γράφει ο "Κόρακας" δεν αποτελεί είδηση»!

Έλεος «γεροντοκόρη», σοβαρέψου έστω και στα γεράματα!...
1 Οκτωβρίου 2010


 Πανικοβλήθηκε η «γεροντοκόρη» και το 'ριξε στις φωτογραφίες! 

Το άρθρο του «Καλαμιού» με τίτλο «Έλεος "γεροντοκόρη", σοβαρέψου έστω και στα γεράματα!..» (1 Οκτωβρίου 2010) φαίνεται ότι πανικόβαλε την διεύθυνση της «γεροντοκόρης της Αστόριας» η οποία, μπροστά στο ρεζιλίκι που υπέστη καθώς αποκαλύφθηκε η δόλια προσπάθειά της να «πλασάρει» στην ομογένεια ως δήθεν αποκλειστική μία σύντομη δήλωση του Πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου, σαν δεκάδες άλλες που απηύθυνε προς ΟΛΟΥΣ τους δημοσιογράφους (και που καμία αθηναϊκή εφημερίδα δεν τόλμησε να την χαρακτηρίσει «αποκλειστική»!) σε ερώτηση του συντάκτη της ο οποίος, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους διαπιστευμένους στο Μέγαρο Μαξίμου συντάκτες, παραβρέθηκε στην σύναξη, έσπευσε στο φύλλο του Σαββατο-Κύριακου (2-3 Οκτωβρίου) να δημοσιεύσει από τη στήλη «Πρακτορικά» (σελίδα 3) φωτογραφία του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου, που τον περιστοιχίζουν σε πρώτο, δεύτερο και τρίτο πλάνο δημοσιογράφοι αθηναϊκών εφημερίδων προς τους οποίους και φαίνεται να ομιλεί.

Με μαύρο «βελάκι» σημειώνει η «γεροντοκόρη» και τον δικό της δημοσιογράφο, κάπου στο βάθος (τέταρτο πλάνο) και μόλις διακρινόμενο στη φωτογραφία να παρακολουθεί σιωπηλός και εκ του μακρόθεν τον Πρωθυπουργό, με την σημείωση: «Ο «Ε.Κ.» πάντα παρών στα σημαντικότερα γεγονότα. Το στιγμιότυπο από το Μέγαρο Μαξίμου, το κέντρο αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, όπου ο ανταποκριτής του «E.K.» στην Αθήνα, Γιάννης Σοφιανός, βρισκόταν εκεί για να μεταφέρει έγκαιρα και έγκυρα τις εξελίξεις από τη γενέτειρα. Καμιά άλλη ομογενειακή εφημερίδα και ποτέ στο παρελθόν δεν έφτανε τόσο βαθιά στις πηγές της ενημέρωσης».

Είπαμε, με το παρελθόν είχατε, και εξακολουθείτε να έχετε λόγω ενοχής σας, καθόλου σχέσεις. Ανοίξτε, όμως, βρε παιδιά και κανένα παλιό τόμο… Αν τους χάσατε, γιατί και αυτό το ανοσιούργημα το διαπράξατε παρά το ότι λέτε πως γράφετε την ιστορία του ελληνισμού (από την ανάποδη!) δηλαδή χάσατε πολλούς τόμους της «ιστορίας» του Ελληνισμού που είχατε στα γραφεία σας (!), αν λοιπόν, δεν έχετε τους παλιούς τόμους, μπορείτε να απευθυνθείτε στο γνωστό ίδρυμα της Φιλαδέλφειας όπου η προκάτοχος διεύθυνση, όπως μαθαίνουμε, φρόντισε να ασφαλίσει όλους τους τόμους σε μικροφίλμ και από εκεί να μάθετε τι έκανε αυτή η εφημερίδα στο ξορκισμένο από εσάς παρελθόν… Θα δείτε, τότε, ότι είναι το ολιγότερο ντροπή να αποτολμάτε ανιστόρητους κομπασμούς πως τάχατες «καμιά άλλη ομογενειακή εφημερίδα και ποτέ στο παρελθόν δεν έφτανε τόσο βαθιά στις πηγές της ενημέρωσης». Σιγά μην πνιγείτε σε τέτοιο …βάθος!

Α, αν θέλετε μπορείτε να ακούσετε σε μαγνητοταινία τον Ελευθέριο Βενιζέλο τι έλεγε όταν αυτή η εφημερίδα που σας έλαχε, όπως σας «έλαχε», τον είχε προσκαλέσει στην Αμερική, να τον ακούσετε τι έλεγε για την ομογένεια, την Εκκλησία, τον Εθνικό Διχασμό, και τον ομογενειακό Τύπο, για να πάρετε ένα μάθημα περί «βάθους ενημέρωσης».

Και αν δεν σας αρκεί αυτό –και μην εκθέτετε άδικα και άδοξα τον συμπαθή συνάδελφο με γραφικότητες σε στιλ βίπερ Νόρα- τότε ανοίξτε τις σελίδες του βιβλίου του Μπάμπη Μαρκέτου: «Οι Ελληνοαμερικανοί», για να πάρετε μία γερή γεύση του τι σημαίνει όχι απλά να «τσαλαβουτάς» στις «πηγές ενημέρωσης», αλλά να διαδραματίζεις αποφασιστικό ρόλο στην διαμόρφωση της πολιτικής στη γενέτειρα.

Αυτά και …περαστικά σας.
5 Οκτωβρίου 2010


  Tο νέο σύνθημα στην Αστόρια Νέας Υόρκης: ''Κορίτσια, ...ο Χονγκ Κόνγκ'' 

.......
Η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται και οι δυνάμεις εκείνες που θέλουν τον Ελληνισμό Αμερικής, την Ομογένεια -ειδικά της Νέας Υόρκης- ''κομμάτια'' γιά να... ''βασιλεύουν'' και να εισπράττουν, είναι οι μόνες που...''χαίρονται''.


ΚΑΛΑΜΙ
μτξ. 22 Οκτωβρίου κ. 24 Νοεμβρίου 2010


  Ο ΠΕΠΤΩΚΩΣ ΑΓΓΕΛΟΣ… 

..........
...εκείνη την ταραγμένη περίοδο 1997, με το δήθεν ροζ σκάνδαλο στη θεολογική σχολή της Βοστώνης που ο ίδιος [ο Θ. Καλμούκος] επινόησε εξ αιτίας της διαμάχης του ιδίου με τον Αρχ. Αμερικής Σπυρίδωνα, ο οποίος αρνήθηκε να υποκύψει στις θελήσεις του ιδίου και των συμφερόντων του εκδότη του Αντώνη Διαματάρη.
..........
Μπορεί ο κόσμος να ξέχασε, αλλά το Πατριαρχείο δεν ξέχασε τον ρόλο της εφημερίδας του [...], όπου μαζί με τον Σίμο Δήμα και άλλους είχαν οργανώσει το γνωστό κίνημα GOAL κατά του Αρχ. Αμερικής Σπυρίδωνα και απειλούσαν τον πατριάρχη Βαρθολομαίο «αν δεν διώξει τον Σπυρίδωνα θα πάμε σε αυτοκεφαλία!». Αυτά ουδέποτε ξεχάστηκαν στο Πατριαρχείο. Πέρασαν στην ιστορία και η ιστορία δεν παραγράφεται και ουδέποτε λησμονείται…
..........
7 Νοεμβρίου 2010


  Κωμικοτραγικό:  
   Όταν ο ''Κόρακας'' Αστόριας αυτοκαρφώνεται και...  
   αδειάζει τον εκκλησιαστικό συντάκτη του, τον ''άγιο Καλμουκίας'' 


«Απίστευτη αντίδραση Σαρκοζί... Από τα απίστευτα! Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, εξοργισμένος από μία ερώτηση σε μια οφ δε ρέκορντ συνομιλία του με δημοσιογράφους, είπε επί λέξει σε έναν δημοσιογράφο: ''Και εσείς, δεν έχω απολύτως τίποτε εναντίον σας. Μάλλον φαίνεται ότι είστε παιδεραστής. Ποιoς μου το είπε; Εγώ έχω αυτή τη βαθιά πεποίθηση. Μπορείτε να δικαιολογηθείτε;''. Ηθελε να δείξει αυτό που λέμε στην Ελλάδα ''άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας''. Και οργισμένος απομακρύνθηκε από τους δημοσιογράφους λέγοντας: ''Φίλοι παιδεραστές εις το επανιδείν''! Η συνομιλία αυτή μεταξύ του Προέδρου της Γαλλίας και εκπροσώπων του Τύπου που αναμεταδίδεται από προχθές το βράδυ, από αρκετές ιστοσελίδες, διεξήχθη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισσαβώνα, την Παρασκευή το βράδυ... Α.Π.» (σελ. 3, 24 Νοε. '10)

(Σημ. ''Κ'': Οποιαδήποτε σχέση με υπόθεση Χρυσοβαλάντου και Παϊσιο, είναι ''συμπτωματική'')


ΚΑΛΑΜΙ
25 Νοεμβρίου 2010


            

*** Πολύ θάθελα να μάθω κάποτε, πόσα είχε μέσα το βαλιτσάκι που παρέλαβε ο Αντωνάκης από Αθήνα, στο διαμέρισμα της Βάννας στο μεσο-ανατολικό Μανχάτταν τέλη δεκαετίας '70, γιά να αγοράσει με τον Γ. Λεονάρδο, την ''ημερήσια χαβούζα'' του. Ήταν 100.000 δολάρια όπως γνωρίζω ή 200.000;

Νοέμβριος 2010


            

*** Η Ντόρα έφιαξε κόμμα. Και βασίζεται στην...υποστήριξη του ''Εθνικού Κόρακα'' Αστόριας, της κυκλοφορίας των 4.000 φύλλων ημερησίως. Δηλ. ''την έκανε από κούπες''.

Νοέμβριος 2010


  Ο γιός του...μπαμπά και η Ομοσπονδία του γκέττο 

«Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης διοργανώνει πανομογενειακή συγκέντρωση με ομιλητή τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη [...] Τι δουλειά έχουν ''ομιλίες'' εκπροσώπων του διεφθαρμένου πολιτικού-κομματικού κατεστημένου της Ελλάδας σε ομογενειακές Οργανώσεις; Αν ο κ. γεν. γραμματέας της Ομοσπονδίας θέλει να πουλήσει εκδούλευση στη ''Νέα Δημοκρατία'' ως ''νομάρχης'' της ή να εκτελέσει επιθυμία της ''θυγατρικής επιχείρησης'' της ''άγιας οικογένειας'' στη Νέα Υόρκη (λέγε με ''ημερήσια γεροντοκόρη''), δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί την Οργάνωση, ούτε την Ομογένεια [...]
..........
ΚΑΛΑΜΙ
Νοέμβριος 2010


            

*** Μεγάλη ''δημοσιοκαφρική επιτυχία'': ''Οπλο'' στην Μονή που είχε ο μητροπολίτης της Χρυσοβαλάντου. Μόνο που ήταν ...αεροβόλο, 41 χρονών και δώρο. Αυτά τραβάμε όταν η μαλακία βαφτίζεται ''δημοσιογραφία'' από τον Κόρακα της Αστόριας.

Δεκέμβριος 2010