Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020





  * Κραυγές απ' το 2016... * 



  Ανοιχτή επιστολή προς τον εκδότη του Εθνικού Κήρυκα κ. Αντώνη Διαματάρη 

( Βλέπε  ΕΔΩ )

28 Μαΐου 2017


  Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα, κ. Διαματάρη,  
   και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του! 


( Βλέπε  ΕΔΩ )

8 Ιουλίου 2017


  Τα ίδια Παντελάκη μου – Υπάρχει εκκκλησιαστική κρίση στην Αμερική; 

Φίλος ομογενής που ενδιαφέρεται για εκκλησιαστικά δρώμενα της κοινότητας, έγραψε πριν λίγες μέρες σε κάποιο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης ότι το αστείο θα είναι, όταν μετά από κάποια χρόνια που ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα αποχωρήσει από το θρόνο της Αμερικής, που ο «Εθνικός Κήρυκας» θα γράφει πως επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του. Και πώς να μην επιβεβαιωθούν αφού τα τελευταία 12-14 χρόνια (από τα 18 της ποιμαντορίας του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου) η ημερησία ομογενειακή συνάδελφος θέλει τον προκαθήμενο της Εκκλησίας μας στην Αμερική είτε υπό δυσμένεια, είτε υπό παραίτηση; Αφήστε που πλησιάζοντας τα 90 χρόνια της ζωής του, δεν αποτελεί πρωτοτυπία ότι κάποια στιγμή ο κ. Δημήτριος θα αποσυρθεί.

Δεν θέλω να μιλήσω ξανά για τα κίνητρα παρόμοιων δημοσιευμάτων, που δυστυχώς βρίσκουν εύπιστους συναδέλφους στην Αθήνα να τα επαναλάβουν, γράφοντας σενάρια. Οι ειδήσεις για «εκκλησιαστική κρίση» στη μεγαλύτερη επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου πουλούν. Δύο κρίσεις έχει περάσει η Εκκλησία μας στην Αμερική από το 1994 μέχρι το 1999 και κάποια αύξησαν σημαντικά τα έσοδά τους από εύπορους «ενδιαφερόμενους». Τώρα που τα έσοδά τους έχουν μειωθεί σημαντικά, γιατί να μην υποδαυλίσουν ακόμη μία κρίση για να τα αυξήσουν;
Καρ.Φι.
...........
Ακουσα πολλά και διάφορα για το «κλίμα» στις συναντήσεις που έλαβαν χώρα στα τέλη Αυγούστου στο Φανάρι, με κάποιους να παρομοιάζουν την επίσκεψη με αυτή του Σπυρίδωνα τον Ιανουάριο του 1999. Εγώ δεν ήμουν εκεί, όμως θα μεταφέρω ένα αστείο που είπε φωναχτά ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την πληροφορίες του «Κήρυκα», ότι ο κ. Βαρθολομαίος πρότεινε στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να παραιτηθεί και να λάβει τον τίτλο του Μητροπολίτη Ηρακλείας.

«Δεν έγραφαν τουλάχιστον ότι σου πρότεινα την Μητρόπολη Εφέσου που έχει και μεγαλύτερο κύρος;”.
Κατά τα άλλα, βαρέθηκα ν' ακούω εδώ και 12 χρόνια ότι ο Μητροπολίτης Γαλλίας θα είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.
............
10 Σεπτεμβρίου 2017


 Απατεωνίστικη ελλην. Ομοσπονδία Νέας Υόρκης:  
  Υποσχέθηκαν ''βοήθεια'' σε παιδιά, Ελληνόπουλα, στην Αφρική, που ουδέποτε θα δώσουν.  
       Άλλο ένα ''κατόρθωμα'' του ασοβάρευτου-''παπατζή'',  
       πρόεδρου της Οργάνωσης Πέτρου Γαλάτουλα. 


Στις 26 Απριλίου 2018, λάβαμε ένα ''δελτίο Τύπου'' του υφυπουργού Εξωτερικών Ελλάδας, ''αρμόδιου γιά τους Απόδημους'', Τέρενς Κουίκ. Ανάφερε, εκτός των άλλων τα ακόλουθα (διατηρούμε την ακριβή ''νεοελληνική'' γραφή):

«ΥΦΥΠΕΞ Τ.ΚΟΥΙΚ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΞΕΚΙΝΑ ΠΡΩΤΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΕΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΕΣ.

Ένα κοντέινερ με ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για τις Ιεραποστολές της Υποσαχάριας Αφρικής και πρόγραμμα φιλοξενίας στη Νέα Υόρκη 15 παιδιών από τις Ομογένειες της ίδιας περιοχής, ανακοίνωσε στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ ότι θα παρέξει, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας της αμερικανικής μεγαλούπολης κ. Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος την επόμενη μέρα που τον συνάντησα στα Γραφεία της Ομοσπονδίας, μου ανακοίνωσε την σημαντική προσφορά, υπογραμμίζοντας ότι σε ότι αφορά την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, θα καθιερωθεί σε ετήσια βάση».  
................
Φυσικά, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα από όσα ''εξαγγέλθηκαν'' και πρόβαλαν τα ασοβάρευτα ''μαγαζάκια-ΜΜΕ'' Αστόριας [...]
................
Η Οργάνωση απατεωνίσκων Νέας Υόρκης, ουδέποτε δίνει. Μόνο παίρνει. Ζει με το κέρδος από την μικρο-μέτρια παρέλαση γιά 25 Μαρτίου, περίπου 150.000 δολ. κάθε χρόνο, χρήματα της Ομογένειας. Ξοδεύει μόνο γιά καταχωρήσεις στα ''όλα γιά το χρήμα'' ελληνόφωνα ΜΜΕ Αστόριας, ώστε να προβάλεται από αυτά η γελοιότητα της ανυπαρξίας του κάθε Γαλάτουλα και να εξαγοράζεται έτσι η σιωπή τους γιά τα πολλαπλά σκάνδαλα της Οργάνωσης.
................
29 Απριλίου 2018


  Ακόμη μία διαστρέβλωση της αλήθειας από τον «Εθνικό Κήρυκα» 
............
Ο «Κήρυκας» που κανά δύο φορές το χρόνο είχε το Δημήτριο υπό παραίτηση, και παρά τις διαψεύσεις από την Αρχιεπισκοπή, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ίδια τη ζωή επέμενε επί 12 χρόνια να το μηρυκάζει. [...]
............
Μετά την τελευταία συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, όπου ο Πατριάρχης Βαρθλομαίος ρώτησε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο αν σκέφτεται να υποβάλλει την παραίτησή του, ο «Κήρυκας» παρουσίασε ως «ανυπακοή» την απάντηση του Αρχιεπισκόπου ότι θα παραιτηθεί όταν θα δρομολογήσει τις λύσεις για την επανέναρξη των εργασιών του Αγίου Νικολάου και την εξυγίανση των οικονομικών της Αρχιεπισκοπής. Την «καραμέλα» της ανυπακοής, παρότι είναι εντελώς ΑΝΤΙΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ έσπευσαν αμέσως να την «πιπιλήσουν» με επιστολές προς τον «Εθνικό Κήρυκα» –οι οποίες προβλήθηκαν υπερδεόντως ως να έχει ξεσηκωθεί η Ομογένεια– ορισμένοι λαϊκοί [...]
............
με FAKE NEWS προσπαθούν να υποσκάψουν και την ενότητα της Εκκλησίας μας και το μέλλον της Αρχιεπισκοπής και τις σχέσεις Αρχιεπισκοπής-Πατριαρχείου. ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ’ ΑΥΤΌ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ, ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΤΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ

25 Ιουνίου 2018


  Εντονη διαμαρτυρία της Αρχιεπισκοπής,  
  χαρακτηρίζει «παραπληροφόρηση» δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα» 


Με έντονη ανακοίνωση η Αρχιεπισκοπή Αμερικής χαρακτηρίζει παραπληροφόρηση δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα», με το οποίο η ημερήσια εφημερίδα ισχυριζόταν με αφορμή τη συνέντευξη στη Greek News του αντιπροέδρου του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Γεωργίου Τσαντίκου ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος υποκινεί στασιασμό κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ομογενειακή ημερήσια εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυξ» δημοσίευσε στις 26 Ιουνίου 2018, πρωτοσέλιδο άρθρο με τον ψευδή και ανυπόστατο τίτλο «Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος υποκινεί στασιασμό κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Η παραπληροφόρηση και οι ισχυρισμοί του άρθρου δεν βασίζονται πουθενά. Πρόκειται περί ωμής και κυνικής ψευδολογίας, με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του Αντιπροέδρου του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου σε άλλη ομογενειακή εφημερίδα, συνέντευξη από την οποία ουδαμώς προκύπτουν οι ισχυρισμοί του «Εθνικού Κήρυκα». Είναι απλώς συνέχεια της γνωστής και από κάθε άποψη απαράδεκτης τακτικής την οποία η εν λόγω εφημερίδα ακολουθεί επί πολλά χρόνια.

Καθώς βαδίζουμε προς την 44η Κληρικολαϊκή Συνέλευση στη Βοστώνη την επομένη εβδομάδα, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος είναι σταθερά και αταλάντευτα προσηλωμένοι στην υπηρεσία και διακονία του λαού του Θεού στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την σκέπη και αγάπη της Μητρός Εκκλησίας, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως”.

Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Μητροπολίτης Κισσάμου Αμφιλόχιος είχε κατηγορήσει δημόσια τον Εθνικό Κήρυκα για «χείμαρο ψευδολογίας» και «διαστροφή της αλήθειας» ("Χείμαρρο ψευδολογίας και διαστροφή της αλήθειας σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου καταγγέλλει o Συνοδικός Μητροπολίτης Αμφιλόχιος").


27 Ιουνίου 2018


 ΔΗΜΟΣΙΑ (και αποκαλυπτική) ΕΠΙΣΤΟΛΗ από Ομογενή,  
  ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ 

...............
Μην απορείτε λοιπόν, σεβασμιότατε, πώς και γιατί όλος αυτός ο ανελέητος πόλεμος που ξεκίνησε εναντίον σας η εφημερίδα "Εθνικός Κήρυξ". Ο κοσμάκης θυμάται πως το πατριαρχικότατο φάγωμα των προκατόχων σας Ιάκωβου και Σπυρίδωνα άρχισε με τον ίδιο τρόπο. Ο "Κήρυκας" είναι πάντα ο έμμισθος προπομπός που ποτέ χωρίς κέρδος -μεγάλο λέμε κέρδος- δεν κουνάει το δαχτυλάκι του. Κι όταν οι επιθέσεις του, αρχίζουν να μη πείθουν πια κανένα, νάσου και ο Καρλούτσος τρέχοντας να εξασφαλίσει τη συμπαράσταση των στενών του φίλων Άρεϋ, Huffington, Κατσιματίδη, προκειμένου να κρατηθεί το θέμα ζεστό και να ξαναρχίσουν οι εκκλήσεις για παραίτηση σας. Ο κόσμος τα βλέπει όλα αυτά, σεβασμιότατε και δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι έπεσε πάλι πολύ χρήμα για να σας σφυροκοπούν αλύπητα και συγχρόνως να κρατηθεί στο απυρόβλητο το δίδυμο Βαρθολομαίος-Καρλούτσος. Θα τόχετε προσέξει, φαντάζομαι, πως για τα χάλια της αρχιεπισκοπής ποτέ, σύμφωνα με τον "Κήρυκα", δεν ευθύνονται αυτοί οι δυο που επί δεκαετίες τώρα είναι οι μόνοι πραγματικά υπεύθυνοι. Πάντα άλλος φταίει, πάντα κάποιος άλλος ...

Δεν του ξεφεύγει επίσης του κοσμάκη ότι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι επιθέσεις του "Κήρυκα" και των Καρλουτσικών φίλων κύριο σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν, να στρέψουν την προσοχή των απλών ανθρώπων σε ασήμαντες παράμετρους του ζητήματος προκειμένου να θαφτεί η ουσία του θέματος: Τα εκατομύρια που έκαναν φτερά. Παράλληλα αντιλαμβάνεται ο κόσμος, όσο αμύητος κι αν είναι, ότι οι επιθέσεις του "Κήρυκα" γίνονται και για νάχει ο κ. Βαρθολομαίος πάτημα, -οπως τότε επί Ιακώβου και μετά επί Σπυρίδωνα- να βγαίνει και να δηλώνει τη "μεγάλη ανησυχία" του για την πορεία και το μέλλον της Ομογένειας...
...............
Νεκτάριος Χατζηεμμανουήλ (Nick Manolis)
...............
28 Ioυνίου 2018


  Διπλή τραγωδία γιά την ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης 

............
'Ηταν 24 Απριλίου 2018 όταν σε εκδήλωση Κυπρίων, σε κυπριακό εστιατόριο στην Αστόρια Νέας Υόρκης, ο ''εγκεφαλικός'' υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ενημέρωσε τους συνδαιτημόνες γιά τα τουριστικά ταξίδια του στην Αφρική, με το ''Kotzias Travel'' και τις ανάγκες των εκεί Ομογενών. Ο ''φιλάνθρωπος'' (με χρήματα άλλων) τότε πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας ''γκέττο Αστόριας'' Πέτρος Γαλάτουλας, συγκινημένος, σηκώθηκε και δήλωσε με ύφος ''παγκόσμιου ηγέτη'' ότι η ''μεγάλη'' Ομοσπονδία Νέας Υόρκης, υπό την ηγεσία του, θα στείλει σύντομα ένα ''κοντέινερ'' με ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για τις Ιεραποστολές της Υποσαχάριας Αφρικής. Και θα επαναλαμβάνει την θεία αυτή πράξη κάθε χρόνο. Επίσης, θα φιλοξενεί κάθε χρόνο στην Αμερική, 15 παιδιά Ομογενών από την Αφρική.
............
Και στις 26 Απριλίου '18, ο υφυπουργός, με δελτίο τύπου από την Αθήνα, με χαρά, ενημέρωνε γιά την ιστορική φιλανθρωπική υπόσχεση της Ομοσπονδίας του Γαλάτουλα, που θα ''παρέξει'', όπως έγραφε, βοήθεια στην Αφρική.
............
Φυσικά, ουδέποτε τα παραπάνω έγιναν, ούτε θα γίνουν. Επειδή ο Γαλάτουλας είναι και παθολογικός ψεύτης και ''παπατζής'' που ψοφάει γιά προβολή, έστω και με ηλιθιότητες. Ξέφυγε από την κατηγορία ''αφηνιασμένου ψώνιου'' και εισήλθε στην κατηγορία αρμοδιότητας ψυχίατρου. Οι ηλίθιοι είναι όσοι τον λαμβάνουν υπόψην στα σοβαρά. Δυστυχώς, τον προβάλουν οι ''χαβούζες'' που υποδύονται τις εφημερίδες Αστόριας, με πρώτη την ημερήσια, γιά να διασκεδάζει η Ομογένεια [...]
............

6 Σεπτεμβρίου 2018


  Στους αναγνώστες του "ΚΑΛΑΜΙ": 

Αν θέλετε "κουτσομπολίστικα" που αποπροσανατολίζουν, γιά το εκκλησιαστικό ζήτημα στις ΗΠΑ, σας συνιστούμε ελληνικές εφημερίδες μικρής κυκλοφορίας Αστόριας Νέας Υόρκης, που ασχολούνται επιφανειακά με το ζήτημα και με δηλώσεις "γραφικών φερέφωνων", αλλά στέκονται μακριά από την ΟΥΣΙΑ, αδυνατώντας να ασχοληθούν σε βάθος. Δηλαδή, με "κουτόχορτο", αποπροσανατολίζουν" και συγκαλύπτουν, εξυπηρετώντας συμφέροντα.

2018