Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020





  * Κραυγές απ' το 2011... * 


  Ανοιχτή επιστολή στην Φώφη Γεννηματά   
   με αποκαλύψεις για σκάνδαλα στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας  


ΑΗΘΗΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ!

Μια γεύση ήδη πήρατε από την αήθη και υβριστική παρέμβαση του κ. Αντώνη Διαματάρη στις 26 Ιανουαρίου με το κατάπτυστο άρθρο–παρέμβαση στο ζήτημα ως «απάντηση» στις θέσεις και τις προτάσεις για την ελληνόγλωσση παιδεία του εξωτερικού!
.......
Συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας στην απάντηση σας με τους «ήπιους» χαρακτηρισμούς και με την διαπίστωση σας ότι όντως η συμβολή του Εθνικού Κήρυκα στον διάλογο για την αναβάθμιση της ελληνόγλωσσης παιδείας στην διασπορά είναι ύβρεις! Και επειδή Εσείς αναφέρεστε μόνο στο όντως αγενές και ρηχό κείμενο της εφημερίδας της 26ης Ιανουαρίου, αν και κάποια από αυτά (ίσως και περισσότερα ενδέχεται να τα γνωρίζετε) θα σας πούμε εμείς μερικά πράγματα με στοιχεία, αποδείξεις και ντοκουμέντα. Και πάρτε τα μαζί σας στο αεροπλάνο να τους ρίξετε μια ματιά για να καταλάβετε ότι και λίγα σούρατε στον κ. Διαματάρη. Πριν σας πούμε περισσότερα για ρωτήστε τον κ. Διαματάρη, τι απέγινε με εκείνο το ταμείο για την παιδεία που γεμάτος υπερηφάνεια είχε εξαγγείλει προ πέντε ετών με περίσσια χάρη; Αναγγέλλοντας στους “υπηκόους” ότι θα κάνει ο ίδιος πρώτος την αρχή καταθέτοντας και τα πρώτα χρήματα. Για ρωτήστε τι έγινε με εκείνο το ταμείο; Το ίδρυσε; Ή περίμενε ως συνήθως γίνεται εδώ, με τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα «γνωστών και επιφανών ανδρών» και ύστερα ζητάνε από τον απλό ομογενή να γεμίσει τα διάφορα ταμεία που ιδρύουν και φυσικά πάντα όλα μένουν στα χαρτιά.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το ζήτημα με τον κύριο Διαματάρη, προσωπικά δεν έχουμε τίποτα μαζί του, συμπαθής κύριος είναι, ανταλλάσουμε και ευχές λέμε και καμία κουβέντα όταν και όποτε βρεθούμε, αλλά η εφημερίδα του μάλλον δεν δικαιούται να ομιλεί ειδικά για το ζήτημα της παιδείας. Στο μόνο που συμφωνούμε μαζί του είναι σε ένα: Ότι το ζήτημα της παιδείας των Ελληνόπαιδων του εξωτερικού είναι μείζον και ορθώς το χαρακτηρίζει εθνικό για την συνέχεια της Ελληνορθόδοξης παράδοσης, του πολιτισμού και των ηθών, του Ελληνικού γίγνεσθαι σε τούτη τη χώρα. Σε όλα τα άλλα μάλλον αδιάβαστος είναι αυτός που εν τάχει και στο πόδι -όπως όλα φυσικά των ελλήνων τα έργα ειδικά εδώ στην λεγόμενη «οργανωμένη ομογένεια»- έγραψε την απάντηση ύβρη κατά της κ. Υπουργού αλλά κυρίως ύβρη κατά των Ελλήνων της Αμερικής.
.......
Όταν διαβάσετε [...] τα έγγραφα και τα ντοκουμέντα, τότε θα καταλάβετε και πόσο ευθύνεται ο κ. Διαματάρης για αυτή την μεγάλη πολιτική-ηθική εκτροπή αλλά και την συστηματική εξαπάτηση της ελληνικής πολιτείας. Όλα αυτά που καταγγέλονται από την κυρία Maison γίνονται συνεργεία του Εθνικού Κήρυκα, της Αρχ. Αμερικής και των γνωστών πληρωμένων παπαγαλακίων…
.......
[...] όχι μόνον δεν θα έπρεπε να μιλά ο κ. Διαματάρης αλλά λίαν επιεικώς θα έπρεπε να σιωπά απλώς. Για να μη πούμε τίποτα περισσότερο όπως αυτά που καθημερινά του σέρνει ο κόσμος όταν πιάνει στο χέρια την φυλλάδα –γιατί έτσι την κατάντησε μια καθαρά ιστορική εφημερίδα– το Μητσοτακέϊκο φυσικά με την συμβολή του Businessman Antonis Diamataris!
O Mister Antonis Diamataris αυτό που κάνει είναι να εκτρέφει και να χαϊδεύει [...] αυτό το διαφθαρμένο σύστημα !

Αναπόσπαστο μέρος του οποίου δυστυχώς συνειδητά αποτελεί και ο ίδιος! Γιατί; Απάντηση: Γιατί έτσι απλά μαζεύει το χρήμα -και μάλιστα με περίσσιο θράσος– ενώ θα έπρεπε βασικά και αρχικά να τηρεί τις δημόσιες υποσχέσεις του τότε που τον τίμησε ο Άγιος Δημήτριος και (μας) εξήγγειλε και το ταμείο για την παιδεία που θα ίδρυε… και μετά να ασκεί και κριτική του καφενείου! Αν μη τι άλλο για να ασκήσει κριτική θα έπρεπε να δώσει την ευκαιρία στους ελάχιστους αναγνώστες του Ε.Κ. –ζήτημα να είναι καμία 500αρια όλοι μαζί σε Αστόρια, Σικάγο και Βοστώνη για να ξέρουμε και τι λέμε και καμία 300αρια οι συνδρομητές της ιστοσελίδας άντε 1000 όλοι μαζί καθημερινά- θα έπρεπε στην μια σελίδα να έχει φιλοξενήσει το κείμενο της κ. Γεννηματά –για να ξέρει και ο κόσμος περί ποιου θέματος ασκεί κριτική η εφημερίδα (αυτό κάνει ο εκδότης και ο δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του και την δεοντολογία) δυστυχώς ο κ. Διαματάρης μόνον τον εαυτό του σέβεται… Δυστυχώς… Γιατί αν τα έστω και λιγοστά, ομογενειακά ΜΜΕ, έστω χωρίς καμία επιρροή ή καμία απολύτως κοινωνική και πολιτική ευπρέπεια, αλλά με ήθος, ασκούσαν το έργο τους ως λειτούργημα και όχι ως επικερδή επιχείρηση, ίσως τα πράγματα στην λεγόμενη οργανωμένη ομογένεια να ήταν κατά πολύ καλύτερα.

Αλλά περίμενε και αυτός -ο κύριος Διαματάρης- να τρέξει ο κόσμος να βάλει τα χρήματα του για να κάνει μόστρα ο κ. Διαματάρης! Για ρωτήστε τον τι έγινε το έφτιαξε ταμείο για την παιδεία ποτέ; Και αν ναι πόσα χρήματα έχει και ποιο το έργο του;

Εμείς κύριε Αντώνη Διαματάρη δεν θα προσθέσουμε τίποτα περισσότερο από αυτά που σας είπε –και μάλιστα με ευγένεια- η κ. Γεννηματά. Ένα μόνο θα έπρεπε να είστε προσεκτικότεροι στον Εθνικό Κήρυκα! Περιμένει από εσάς, ο κόσμος αν μη τι άλλο σοβαρότητα, υπευθυνότητα, έστω και σε αυτά τα λίγα (εκτός από τα κοινωνικά και τις κηδείες και τα μνημόσυνα για τα οποία ενημερώνετε την πρώτη γενιά αλλά και αυτή φεύγει πια) που κατ' επιλογή και αφού πρώτα έχετε εξασφαλίσει ότι θα σας πληρώσει ο σύλλογος, η ομοσπονδία ή ο οποισδήποτε άλλος φορέας κάνει εκδήλωση, και μετά θα καλύψετε το γεγονός. Αν έχει δώσει πολλά θα του γράψετε και μια κουβέντα, αν όχι θα βάλετε απλά μια φωτογραφία. Έτσι για να ξέρουμε και τι λέμε και να μαθαίνει και η Ελλάδα τι γίνεται έξω από το γκέτο που έχετε στήσει όλοι μαζί χαρούμενοι και ευτυχισμένοι και όταν βγαίνετε έξω από αυτό γίνεστε δυστυχείς και τραγικοί γιατί απλά αντιμετωπίζετε την πραγματικότητα.
............
Για να τα λέμε όπως είναι και όχι όπως τα παρουσιάζει πότε ο Εθνικός Κήρυκας (συμφερόντων της οικογένειας Μητσοτάκη) -αποκρύπτοντας την αλήθεια (σε όσους τον διαβάζουν ακόμα και δεν είναι άλλοι από τους τελευταίους της εναπομείνασας πρώτης γενιάς, όλοι οι άλλοι μάλλον τον αγνοούν επιδεικτικά επειδή ούτε ενημέρωση κάνει και παραπληροφορεί συστηματικά και συσκοτίζοντας συστηματικά την αλήθεια)- και πότε τα γνωστά διαπλεκόμενα συμφέροντα με τους λίγους του δήθεν ομογενειακού Τύπου.
...........
όλα τα άλλα [...] για την κυρία Κοκκόλη και την συνεχιζόμενη εξαπάτηση των κυρίων Σπυρόπουλου-Διαματάρη-Κοκκόλη [...] προκάλεσαν απλώς αηδία
..........
Δείτε τους διπλά αμειβόμενους -από Ελλάδα αλλά και θέσεις που κρατούν εδώ είτε παράνομα είτε νόμιμα– ευνοούμενοι όλοι του συστήματος {Αρχ. Αμερικής, οργανωμένα και διαπλεκόμενα συμφέροντα, δημοσιογράφοι αυλοκόλακες, Εθνικός Κήρυκας κτλ} {...} Ελπίζω τώρα να καταλάβατε γιατί οι χαρακτηρισμοί σας προς τον Εθνικό Κήρυκα ήταν λίαν επιεικείς. Γιατί τίποτα από όλα αυτά τα σκάνδαλα “Νικολιδάκη-Σπυρόπουλου-Κοκκόλη” στον τομέα της παιδείας και του λοιπού διαφθαρμένου συστήματος δεν πρόκειται να τα βρείτε όσο και αν ψάξετε στις σελίδες του Ε.Κ.


14 Φεβρουαρίου 2011


 Περί παρέλασης-καρνάβαλου γιά 25η Μαρτίου, Νέα Υόρκη και το θολωμένο μυαλό  
  των διοργανωτών  


Κάποιος άγνωστος και στην...μάνα του, συνπρόεδρος της ''Επιτροπής Παρέλασης-Καρνάβαλου στη Νέα Υόρκη'', δήλωσε σε συνεδρίαση της διοργανώτριας Ομοσπονδίας ''ελληνικού γκέττο'' Αστόριας, ενώπιον ''λαοθάλασσας'' τριών και προεδρο-Γαλάτουλα σε ρόλο...κούκου, ότι ''στόχος είναι η κάθοδος στην παρέλαση 100.000 Ομογενών, στην 5η λεωφόρο''. Θα είναι θαύμα, αφού τα τελευταία χρόνια παρελαύνοντες και θεατές μαζί, δεν ξεπερνούν τις 10 - 12.000. Αλλά το βασανιστικό ερώτημα είναι: Κάνοντας αυτές τις δηλώσεις δημόσια, είχε επισκεφτεί ο κύριος τον...ψυχίατρό του; Αν όχι να το πράξει άμεσα, γιατί τον ψάχνει και η Μιχαλού γιά...χρωστούμενα.

Σημ.: Και 200.000 να έλεγε, δεν θα άλλαζε τίποτα. Oι σαχλαμάρες ''οργανωμένων κάφρων'' Αστόριας, που αναπαράγουν ελληνόφωνα έντυπα του ''γκέττο'' γιά ''μιά χούφτα δολάρια'', μέσα στην τοπική Ομοσπονδία λέγονται και γίνονται.


15 Φεβρουαρίου 2011


            

- Η ημερήσια γεροντοκόρη Νέας Υόρκης, ζητά (18 Φεβ.'10) από τους 'Ελληνες στην Ελλάδα να ...μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ, γιά νάχει "πελατεία" και τα επόμενα χρόνια (χρειάζεται ευχέλαιο από τον Καλμουκίας Θεόδωρο).

19 Φεβρουαρίου 2012


  "Μεγάλη τιμή" γιά την Ομογένεια ΗΠΑ και το ΠΑΣΟΚ 

Ο πρωθυπουργός George A. Papandreou (GAP), δέχτηκε στο γραφείο του στην Βουλή -6 Μαίου 2011- τον εκδότη της ημερήσιας Νέας Υόρκης, γνωστής και ως η "γεροντοκόρη". Συνιστούμε στον πρωθυπουργό να συνεχίσει την διαχρονική παράδοση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, με πακτωλό χορηγιών προς την εφημερίδα, από φανερά ή μυστικά κονδύλια (όπως η Ντόρα), με την μεσολάβηση ή μη του κ. Κ. Μητσοτάκη. Γιατί, αν δεν προβάλει -τουριστικά και μη- την Ελλάδα ο "Εθνικός Κήρυκας" στην ελληνική παροικία Νέας Υόρκης και περιχώρων, δηλ. στους περίπου 4.000 συνολικά αναγνώστες και συνδρομητές του, ποιός θα την προβάλει; Και αν δεν διαφημίσει η "γεροντοκόρη" τα κρατικά ομόλογα γιά τους Απόδημους με (κρατικές) καταχωρήσεις, ποιός θα τα προβάλει γιά ν'... αγοραστούν από Ομογενείς, ειδικά στην... Αστόρια; (Διαβάστε και το "εγκωμιαστικό" κύριο άρθρο της εφημερίδας γιά τον GAP, παραμονές εκλογών Οκτωβρίου 2009)

7 Μαίου 2011


  Διχάζει το ένθετο του Εθνικού Κήρυκα προς “τιμή” του Πέτρου Γαλάτουλα.  
   Αντιδράσεις και νέες καταγγελίες εις βάρος του… 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ

March 14, 2012
Ill-considered Reported Forthcoming Laudatory Edition
...........
Please forgive my astonishment that [...] that the respected Greek daily, in operation for 97 years, [...] is poised to publish a thoroughly undeserved encomium, on March 17, for embattled long-time general-secretary Petro Galatoulas of the Federation of Hellenic Societies of Greater New York!
...........
Let [...] Antonis Diamataris, publisher-editor of the aforementioned National Herald reconsider his well-intentioned initiative to profile a worthy Greek-American who has rendered long and impeachable labor on behalf of us all and withdraw this applicant from consideration. Searching for a worthier substitute, one whom we can universally feel proud should be an immediate priority, the better to bury this unfortunate and untimely disclosure. Under the circumstances, it is the only right thing to do.
Sincerely, and with fraternal affection,
Prof. Asher J. Matathias

Dear Asher(Matathia)
[...]
Please know that I recently received calls from very prominent Greek-Americans in our Community to expressed their similar outrage at the National Heralds, myopic, to say the least decision.
[...] Sadly, such misplaced platitudes as planned by our Community’s sole daily paper only turns-off and tunes-out those true and valued community organizers who, as a result of this “Honoree’s” actions have refused to get involved (or have stopped bothering) with the Federation.
...........
[...] Sadly as we celebrate Greece’s over-throw of the tyranny of the Ottoman Turk, our community at home is mired in a similar tyranny that prevents us from flowering to our full potential. Tragically, the Greek Press, for unknown reasons, seeks to praise, rather than expose such parasitic practices.
Sincerely,
Demetrius Kalamaras

15 Μαρτίου 2012


  Η ημερήσια "Εθνικός Κόρακας" Αστόριας Νέας Υόρκης,  
  ζητά το... βραβείο "Πούλιτζερ" !  


Ο εκδότης της παραπονιέται επειδή δεν του απένειμαν ακόμα το... βραβείο (δημοσιογραφίας) "Πούλιτζερ", που κέρδισε εφέτος το "The Huffington Post" της Αριάννας Χάφφινγκτον-Στασινοπούλου... Η Ομογένεια του έχει ήδη απονείμει το βραβείο της "ανοιχτής παλάμης", επειδή με εντυπωσιακή παραπληροφόρηση και προβολή ότι πιό άχρηστου στην οργανωμένη Ομογένεια ΗΠΑ, μετάτρεψε μία αιωνόβια εφημερίδα σε "μαγαζάκι", που τα "άρπαζε πολύ χοντρά" και διαχρονικά από την Ελλάδα.

Από άρθρο του εκδότη της ημερήσιας (18 Απριλίου 2012, 1η σελίδα): «... Για τον κόσμο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από την απονομή των βραβείων "Πούλιτζερ"... Τα βραβεία αυτά απονέμονται κάθε χρόνο από επιτροπή που απαρτίζεται από καταξιωμένους εκπροσώπους των ΜΜΕ υπό την ευθύνη του πανεπιστημίου Κολούμπια. Η επιτροπή εξετάζει δημοσιεύματα στην αγγλική μόνο γλώσσα. Διαφορετικά πιστεύω ότι θα μπορούσαν να βραβευτούν και δημοσιεύματα στον "E.K.", όπως π.χ. για το σκάνδαλο του Παϊσιου...».

(Σημ. συντ.: Γιά την ιστορία, ανιστόρητε εκδότα, το σκάνδαλο λέγεται "Βικέντιου", αφού αυτός το δημιούργησε κι εσύ το πορνο-σαλαμοποίησες με υπερβολές και παραμύθια, με αποτέλεσμα να φάει το "μαγαζάκι" σου αγωγή. Γιά την υπόθεση αυτή ήθελες και... "Πούλιτζερ";;; Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, αξίζεις βραβείο γιά την μεγάλη σου είδηση να "πεθάνεις" καθηγητή, ο οποίος την επομένη σου τηλεφώνησε -ζωντανός- να διαμαρτυρηθεί που τον...πέθανες... Γιά να μην ξεχνάμε και το αμίμητο: «Αν κάτι δεν το γράψει ο "Ε.Κ." οι ομογενείς μας δεν το θεωρούν είδηση, ξεκάθαρα πράγματα» (28 Δεκ. '09, σελ. 2) που έγραφε ο συντάκτης Θεόδωρος Κ., δείχνοντας ότι η αλαζονεία σας είναι εντυπωσιακή και η εγωπάθειά σας χωρίς όρια. Κι αυτά μαθαίνει η... Μιχαλού και σας ψάχνει γιά...χρωστούμενα).

Πιστεύουμε ότι η μικρής κυκλοφορίας ημερήσια, που παραπληροφορώντας συστηματικά προβάλει ότι πιό άχρηστο στην Ομογένεια γιά "κονόμες", θα μπορούσε, επίσης, να κερδίσει βραβείο, αν εξηγούσε έντιμα στον Ελληνισμό, ΠΟΣΑ εκατομμύρια άρπαξε από το ελληνικό δημόσιο (χορηγίες, διαφημίσεις κλπ) με την μεσολάβηση της "άγιας οικογένειας" (Μητσοτάκη) την τελευταία 25ετία, γιά να δικαιολογήσει πρώτιστα το "μαζί τα φάγανε". Κι αυτό, επειδή τώρα "κόπτεται" θεατρινίστικα, "γιά τον ελληνικό λαό που υποφέρει οικονομικά".


19 Απριλίου 2012


  Τα (διαχρονικά) πονηρά παιχνίδια της "Φωνής της Αμερικής" με την Ελλάδα 

Φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανούς "παράγοντες", που παρουσιάζονται ως... "αναλυτές"(!!!) και λένε τα δικά τους γιά την επίσκεψη Α. Σαμαρά στην Ουάσιγκτον. Ειδικά ο κ. Τζον Σιτιλίδης (πρώην στέλεχος Oργάνωσης που ενίσχυε το... τουρικό λόμπι στις ΗΠΑ) χαραχτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ -χωρίς να τον κατονομάζει- ως "εξτρεμιστικό ακροαριστερό κόμμα... που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην χρεοκοπία, συμπαρασύροντας τις διεθνείς αγορές και την παγκόσμια οικονομία". Τις "αναλύσεις" φιλοξενεί και o "Εθνικός Κήρυξ" Νέας Υόρκης (1 Αυγ. '13), θυμίζοντας τις γνωστές προβοκάτσιες του εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου, την δεκαετία του '80.

1 Αυγούστου 2013


  Ο ΕOT, τα "κρατικοδίαιτα γαϊδούρια" του και οι "χορηγίες σε ημέτερους" 

Με απόφαση του Γ. Γ. του ΕΟΤ, Π. Λειβαδά (γνωστός και ως "διαπλεκόμενος πολιτικάντης"), μετά από 5 χρόνια δόθηκαν πάλι χορηγίες σε ημερήσια εφημερίδα Αστόριας (22.500 δολ.) και σε εβδομαδιαία εφημερίδα Αστόριας (6.000 δολ.), όπως επιβεβαίωσε η "διαυγής" Αθήνα. H ημερήσια "γεροντοκόρη", διαφημίζει και την...Turkish Airlines, οπότε το σύνθημα θα είναι "ο ΕΟΤ σας καλεί να επισκεφθείτε την Ελλάδα πετώντας με Turkish Airlines". Δεν γνωρίζουμε με τι κριτήρια δόθηκαν και πως θα προβληθεί ο Τουρισμός (μήνα Μάϊο) στους...'Ελληνες Νέας Υόρκης, αλλά γνωρίζουμε πως όλα τα άλλα ελληνόφωνα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, προς τιμήν τους, δεν έγιναν "ελλαδο-έμποροι" γιά το αυτονόητο, δηλ. την αφιλοκερδή προβολή της πατρίδας μας. Οι δύο μικρής κυκλοφορίας εφημερίδες του "γκέττο" μας, κατά "σύμπτωση" και "ορμηνεμένες" από τον κ. Λειβαδά, ήταν οι μόνες που διατύπωσαν αίτημα στον ΕΟΤ, γιά χορηγία. Κι εμείς νομίζαμε ότι πρόβαλαν την Ελλάδα..."αφιλοκερδώς", λόγω..."πατριωτισμού" τους, όπως δηλώνουν και γραπτά. (Σημ.: Το "ΚΑΛΑΜΙ" ουδέποτε ζήτησε ή έλαβε χορηγία από την Ελλάδα γιά οτιδήποτε. Προβάλει από 1995 -δωρεάν- την Ελλάδα και τουριστικά)...Ξέχωρα από τις χορηγίες (διαχρονικές) σε "ημέτερα" ΜΜΕ, υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα: Ουδέποτε ο ΕΟΤ είπε ένα "ευχαριστώ" σε όσα ομογενειακά ΜΜΕ (που δεν είναι "μαγαζάκια") προβάλουν την Ελλάδα αφιλοκερδώς, πιστοποιώντας έτσι ότι πρόκειται γιά έναν δημόσιο Οργανισμό, με κρατικοδίαιτα, αγενή..."γαϊδούρια". (Διαβάστε σχετικό άρθρo: "Τουρισμός, Ομογένεια και κρατικά γαϊδούρια").

20 Μαΐου 2014


 Τα γεγονότα στην Βαλτιμόρη  
............
Στην Βαλτιμόρη τις τελευταίες ημέρες Απριλίου 2015, δεν υπάρχουν τανκς [...] Υπάρχουν όλα τα άλλα γιά να αντιμετωπίζονται διαδηλωτές που ''τόλμησαν'' να καταγγείλουν διαδηλώνοντας, την αυξανόμενη και μη ελεγχόμενη αστυνομική βία. Οι διαδηλωτές αυτοί, που ξεσηκώνονται κατά της θανατηφόρας αστυνομικής βίας, ονομάζονται ''ταραχοποιοί-εγκληματίες'' που ενοχλούν τον ύπνο των ''καθώς πρέπει'' πολιτών και κάνουν ζημιές σε κτίρια, αστυνομικά αυτοκίνητα κλπ. [...] Οι διαδηλωτές συλλαμβάνονται, κακοποιούνται, στιγματίζονται [...]
............
1 Μαΐου 2015


  Eπιτήδειοι - "ψώνια", ασχολούνται τώρα και με την...Παιδεία στην Ομογένεια; 

"Κόπτεται" η γραφική κι έχουσα μεγάλη ανάγκη αυτοπροβολής, υποτιθέμενη "πρόεδρος" της (ανύπαρκτης) "Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών" Στέλα Κοκόλη (**) γιά "Ταμείο Παιδείας", λες και το "Ταμείο Παιδείας" θα λύσει το εκπαιδευτικό πρόβλημα στην Ομογένεια. "Υποστηρικτής" γιά Ταμείο, ο... εκδότης της ημερήσιας Αστόριας "Εθνικός Κήρυκας". Το πρόβλημα; Απλό: Δεν ξεκαθαρίζουν ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ του Ταμείου. Μήπως γι' αυτό που έλεγε η "προεδρίνα" πριν λίγα χρόνια, γιά... συντάξεις Ελληνοαμερικανών εκπαιδευτικών; Και γιατί η Ομογένεια να πληρώσει γιά δεύτερες συντάξεις της κ. Κοκόλη, των αδελφών Φιλιώτη κλπ, αφού παίρνουν σύνταξη από το αμερικάνικο κράτος; Το γεγονός: Η κ. Κοκόλη "φωνάζει" χρόνια γιά χρήματα και ούτε ένας Ομογενής δίνει. Η αιτία; Η Ομογένεια έπαθε, έμαθε και την θεωρεί γραφική, ασοβάρευτη και αναξιόπιστη, όπως και την εφημερίδα. Κατά συνέπεια, όσο και να βγάζουν "λογίδρια" και να γράφουν "άρθρα", η Ομογένεια ΔΕΝ τους εμπιστεύεται, επειδή τους έμαθε ως "παπατζήδες", χωρίς ουσία και έργο. Με "σαχλαμάρες", με "βαρύγδουπες δηλώσεις" και "κούφιες εξαγγελίες" επιτήδειων "ψώνιων", δουλειά -ειδικά στην Παιδεία- ΔΕΝ γίνεται.

Και κάτι ακόμα: Γιατί η χρεοκοπημένη Ελλάδα θα πρέπει να πληρώνει τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε ελληνικά σχολεία στις ΗΠΑ; (αρκετούς χρησιμοποιεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ η Αρχιεπισκοπή). Δεν μπορούν τα σχολεία -που τους χρησιμοποιούν- να τους πληρώνουν; Υπάλληλοι των σχολείων δεν είναι; Στις ΗΠΑ εργάζονται διδάσκοντας ελληνικά. Δεν μπορούν να συνεισφέρουν οι "κοπτόμενες γιά Παιδεία" (στα λόγια μόνο) Οργανώσεις;

Σημ.: Αν ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είχε λίγη αξιοπρέπεια, δεν θα έπρεπε να ομιλεί γιά ελληνική Παιδεία στις ΗΠΑ. Το γεγονός του κλεισίματος 4 ελληνικών σχολείων στην ευρύτερη περιοχή Νέας Υόρκης τα τελευταία χρόνια, δίκαια του χάρισε τον τίτλο "ο νεκροθάφτης της ελληνικής γλώσσας".

(**): Η κ. Στ. Κοκόλη, εκτός από χρήμα του μακαρίτη Θεοδ. Σπυρόπουλου (άγνωστη η κατάληξή του) έλαβε και... χορηγία ως..."Ομοσπονδία" από το 'Ιδρυμα Νιάρχου πριν 6 χρόνια. Αυτό αποδεικνύει πόσο... "σοβαρό" είναι το 'Ιδρυμα, επί Δρακόπουλου. Ποτέ δεν μάθαμε ΠΟΥ κατάληξαν τα χρήματα. Μήπως οι διαχρονικοί προστάτες-υποστηρικτές της, εκδότης και συντάκτες του "Εθνικού Κήρυκα", μπορούν να μας διαφωτίσουν; Επειδή δεν μπορούμε να βρούμε πουθενά φορολογική δήλωση της "Ομοσπονδίας" (μπορεί να έχει έσοδα λιγότερα από 25.000 δολ. τον χρόνο), αλλά, το σπουδαιότερο, ΔΕΝ μπορούμε να βρούμε πουθενά αν έχει 501c3, δηλ. αν είναι μη κερδοσκοπική, μη φορολογούμενη "Οργάνωση-Εταιρία".


Μάϊος 2015


 Τι γίνεται με το υπουργείο Τουρισμού και τα ''εφημεριδομάγαζα'' Νέας Υόρκης;;;  

Μαθαίνουμε από Αθήνα ότι υπάρχει ''αίτημα'' στο Τουρισμού από ιδιωτική επιχείρηση Νέας Υόρκης, πολλαπλά οφελειμένης οικονομικά γιά 35 χρόνια από το ελληνικό Δημόσιο. Γιά ''χορηγία'' 8-10.000 ευρώ, ως ''καταχώρηση'' και τις ανάγκες ''δεξίωσης'' της ιδιωτικής εταιρίας, ημερήσιας εφημερίδας, με την ευκαιρία των 100 χρόνων της. Εκεί κατάντησαν και η εταιρία και το ελληνικό κράτος; (Σημ.: Η εταιρία παραθέτει δεξίωση, αλλά με... εισιτήριο εισόδου. Το αφεντικό της, μόνο μαζεύει χρήμα, έχοντας ''ρημάξει'' Ομογένεια και ελληνικό κράτος, αλλά ποτέ δεν δίνει, έστω γιά την ''δεξίωσή'' του). Αναμένουμε επίσης, να μάθουμε αν το ''αμαρτωλό'' Τουρισμού θα ''χρηματοδοτήσει'' κι εφέτος την υποτιθέμενη ''καμπάνια γιά τουρισμό'' των μικρής κυκλοφορίας εφημερίδων (ημερήσιας και εβδομαδιαίας) Αστόριας. 'Αλλο προβολή Ελλάδας αφιλοκερδώς και άλλο ''προβολή'' γιά 'κονόμες.

Μάϊος 2015


  Ο "Εθνικός Κήρυκας" Νέας Υόρκης και τα υποτιμητικά του σχόλια   
   γιά τον πρωθυπουργό και τον λαό της Ελλάδας 


Η -καραμπινάτη δεξιά και υποστηρίκτρια της χούντας- ημερήσια "γεροντοκόρη" (κατά κόσμον "Εθνικός Κήρυκας"), πάντα κάνει "προβλέψεις" γιά εκλογές (ή το δημοψήφισμα ή εσωκομματικά Ελλάδα).
Και πάντα...καταφέρνει να πέφτει έξω. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
- Εκλογές 18 Οκτωβρίου 1981. "Βέβαιη" ότι ο Γ. Ράλλης θα κέρδιζε τον Α. Παπανδρέου.
- Εκλογές 10 Οκτωβρίου 1993. "Βέβαιη" ότι ο Κων/νος Μητσοτάκης θα κέρδιζε τον Α. Παπανδρέου.
- Εκλογές 9 Απριλίου 2000. "Βέβαιη" ότι ο Κ. Καραμανλής θα κέρδιζε τον Κ. Σημίτη.
- Εκλογές 4 Οκτωβρίου 2009. "Βέβαιη" ότι ο Κ. Καραμανλής θα κέρδιζε τον Γ. Παπανδρέου.
- 29 Νοεμβρίου 2009. "Βέβαιη" ότι η Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη θα κέρδιζε τον Α. Σαμαρά στην αρχηγία της "Νέας Δημοκρατίας".
- Εκλογές 25 Ιανουαρίου 2015. "Βέβαιη" ότι η "Νέα Δημοκρατία" θα κέρδιζε τον ΣΥΡΙΖΑ.
- Δημοψήφισμα 5 Ιουλίου 2015: "Βέβαιη" ότι το ΝΑΙ θα υπερίσχυε του ΟΧΙ.

Σε 2-3 μήνες θα είναι "βέβαιη" ότι ο Κούλης (Κυριάκος Μητσοτάκης) θα είναι αρχηγός "Νέας Δημοκρατίας"... Και οι Ομογενείς τόσα χρόνια, βεβαιώθηκαν, ότι η εφημερίδα κατάντησε της "πλάκας", αφού "φαντάζεται", ότι με την "γνώμη" της..."επηρρεάζει" την Ομογένεια.

Και να τι πιστεύει -και εκφράζει γραπτά- ο εκδότης της (που επωφελήθηκε με εκατομμύρια από το ελληνικό κράτος χάρη στην οικογένεια Μητσοτάκη), γιά το δημοψήφισμα και τον πρωθυπουργό: «Υπάρχει μόνο η λιγότερο επώδυνη λύση και αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η ψήφος υπέρ του "Ναι"» (4 Ιουλίου 2015). «Είναι δυνατόν να αυτοκτονούν οι λαοί; Είναι δυνατόν να παίρνουν οι λαοί στις πιο κρίσιμες ώρες τις πιο λάθος αποφάσεις;... (ο λαός με το ΟΧΙ) 'Εδωσε τεράστια εξουσία να αποφασίσει για το μέλλον του σε ένα σχετικά αμόρφωτο, άπειρο, νέο, που μεγάλωσε μέσα στις κομμουνιστικές οργανώσεις»


7 Ιουλίου 2015


  Περί του "ροζ σκάνδαλου" 'Ελληνα κληρικού στη Νέα Υόρκη:  
  "Δώστε τσόντα στο ποίμνιο"  


Το ότι ο "κλήρος" είναι διεφθαρμένος, δηλ. ένα..."μπορντέλο", αυτό το γεγονός "το ξέρουν και οι κότες". Από το "σεπτόν οικουμενικό Πατριαρχείο", μέχρι την τελευταία επισκοπή του στις ΗΠΑ, βρωμάει (με φιλοχρήματους-αρπακτικά, "επιβήτορες" και "αδελφές"). Ο Πασσιάς, δεν είναι η... εξαίρεση, άσχετα αν το σκάνδαλο είναι παλιό, αφού τα αίσχη είναι... κανόνας και απλά κουκουλώνονται γιά χρόνια. Η διαφορά είναι ότι το "πορνοελκόμενο θεοφοβούμενο ποίμνιο" βλέπει τώρα και τα ροζ πιπεράτα βίντεο των "πρωταγωνιστών" (ενός έγγαμου με 4 παιδιά "κληρικού" και μιάς έγγαμης με 3 παιδιά "πιστής"). Η εφημερίδα New York Post που το δημοσιοποιεί, με φωτογραφίες και βίντεο, είναι "σκανδαλοθηρικά κίτρινη". Αλλά οι δικές μας οι ελληνικές, Νέα Υόρκη και Αθήνα, είναι καλύτερες; Τα παιδιά των πρωταγωνιστών δεν τα σκέφτηκαν; Και αφού ασχολούνται με τέτοια, γιατί δεν ασχολήθηκαν (ειδικά η οσμίζουσα "ημερήσια γεροντοκόρη Αστόριας") και με τα ροζ σκάνδαλα έγγαμων μεγαλο-κληρικών, εκλεκτών του Βαρθολομαίου, με "καθώς πρέπει" έγγαμες κυρίες της "υψηλής κοινωνίας ελληνο-κροίσων" Νέας Υόρκης; Γιατί δεν ασχολούνται και με τις "ξεφωνημένες αδελφές του ελέους", τις επισκοπίνες, μητροπολίτισες και "λοιπές";
Σημ.: Η "επαρχιακή Σύνοδος" (αρχιεπισκοπής ΗΠΑ), που συνεδρίασε υπό την "γιαγιά", καθαίρεσε (13 Οκτ. '15) τον "ερωτύλο-σκανδαλιάρη" Πασσιά. Αν έκανε αυτοκαθαίρεση και η όλη Σύνοδος (αρχιεπίσκοπος, μητροπολίτες), θα είμασταν πολύ καλύτερα ως Ομογένεια.


14 Οκτωβρίου 2015


  Ομογένεια ΗΠΑ:  Η -γραπτή- δήλωση της δεκαετίας  
  (ή μοιράζοντας "κουτόχορτο" σε αφελείς)  


Μας "κούφανε" στην κυριολεξία ο εκδότης της ημερήσιας εφημερίδας Αστόριας Νέας Υόρκης, Αντώνης Διαματάρης, με το άρθρο του στην έκδοση 19-20 Δεκεμβρίου 2015 και ειδικά με την φράση του ότι "η εφημερίδα στηρίζεται σε εσάς και μόνο, στην Κοινότητά μας. Δεν διαθέτει και ούτε θα δεχόταν ποτέ να στηριχτεί σε άλλες πηγές χρηματοδότησης. Τουλάχ  στον όχι όσο είμαι εγώ στο τιμόνι της". Μα καλά, τα εκατομμύρια ευρώ (παλαιότερα σε δραχμές) που δόθηκαν στην εφημερίδα, στα 36 χρόνια που είναι στο "τιμόνι" της, σε χορηγίες και καταχωρήσεις από την Ελλάδα (από υπουργεία, κρατικούς οργανισμούς, κλπ, βασικά με το "ενδιαφέρον" της οικογένειας Μητσοτάκη) ήταν... στραγάλια ή... πασατέμπος;;; Σε ηλίθιους νομίζει ότι απευθύνεται ο κ. εκδότης ή πιστεύει ότι η Ομογένεια (και η Ελλάδα) "τρώει κουτόχορτο" κι έχει "μεσάνυχτα";;; Και αν δεν ήταν... στραγάλια ή... πασατέμπος, ας τα επιστρέψει τώρα που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στον λαό της χρεοκοπημένης Ελλάδας.

20 Δεκεμβρίου 2015